Gemeente Laren


Laren wil sportbrink aan Eemnesserweg

Burgemeester en wethouders van Laren willen van sportcentrum de Biezem en omgeving een sportbrink maken met een regionale functie. De sportbrink moet net als de "andere" Larense Brink een natuurlijke ontmoetingsplek in het dorp worden, maar dan wel voor sportminnend Laren en omgeving. Om tot een volwaardige sportbrink te komen, kunnen ook aanvullende voorzieningen zoals fysiotherapie en (sport)revalidatie aan de Eemnesserweg worden gevestigd.

De plannen van het huidige college van B&W worden ingegeven door een onderzoek van ingenieursbureau Oranjewoud. Dit bureau is door de exploitant van De Biezem (Stichting Binnensportaccommodaties Laren) gevraagd om te kijken hoe de toekomst van het sportcentrum eruit zou kunnen zien.

Aanleiding daarvoor was de investering die op korte termijn gedaan moet worden om het zwembad in bedrijf te houden. Uit het onderzoek kwam een aantal scenario's naar voren voor de toekomst. Twee van deze scenario's sluiten aan bij de visie van B&W. Sportcentrum De Biezem bestaat uit een zwembad, sauna en een sporthal. Naast het sportcentrum staat een tennishal en een fitnesscentrum. Daartegenover liggen de hockeyclub en de tennisvereniging.

Regionale functie

Om tot een sportbrink te komen met een regionale functie is betrokkenheid van verschillende partijen nodig. Allereerst moet de Larense gemeenteraad instemmen met het plan. Daarnaast zijn de gemeenteraden van Eemnes en Blaricum uitgenodigd om hen te informeren over het rapport van Oranjewoud en wordt bekeken of zij bereid zijn hieraan mee te werken. Ook is uiteraard de medewerking van de verschillende sportverenigingen nodig en moet onderzocht worden of marktpartijen bereid zijn te investeren in de ontwikkeling van het gebied. De gemeenteraad vergadert op woensdag 26 november 2008 over dit onderwerp. Voorafgaand daaraan wordt het behandeld in de raadscommissie Sociaal Maatschappelijke Ontwikkeling op dinsdag 21 oktober en 18 november a.s.