Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Wellness stageplaatsen project

Veel wellnessbedrijven bieden een stageplaats aan een leerling van de Wellness opleiding van Rijn IJssel of een andere ROC. Het doen van een stage biedt leerlingen een zeer geschikte mogelijkheid om ervaring op te doen als toekomstig beroepsbeoefenaar en kennis te nemen van verschillende beroepsrichtingen. Op dit moment worden de stages door de leerlingen individueel doorlopen zonder dat wordt gekeken naar mogelijke samenhang.
Rijn IJssel wil haar stagepraktijk verder professionaliseren en heeft daarbij de medewerking nodig van de stagebedrijven. Ook de minister van EZ wil MKB-bedrijven en het vmbo/mbo onderwijs stimuleren om gezamenlijk het praktijkleren te verbeteren. Met de Subsidieregeling Beroepsonderwijs In Bedrijf (BiB) stimuleert de minister (nieuwe) regionale samenwerkingsverbanden om het praktijkleren te verbeteren.

Rijn IJssel heeft samen met Sauna Soesterberg een subsidieaanvraag gehonoreerd gekregen voor dit project. In de kern komt het erop neer dat de samenwerkingspartners als onderwijsinstellingen en bedrijven samen tot afstemming komen over de invulling en uitvoering van een verbeterde vorm van Praktijkleren (stages). De stages moeten zodanig worden vormgegeven dat de kennis en ervaringen die de leerlingen binnen het bedrijf opdoen (competenties) optimaal meetellen voor het diploma. Alleen op deze wijze krijgen stages echt betekenis.

Rijn IJssel & Sauna Soesterberg bieden opleidingen en wellnessbedrijven de mogelijkheid deel te nemen aan dit project. De criteria om daarvoor in aanmerking te komen zijn voor een wellnessbedrijf:

* biedt zowel sauna, als beauty en horeca-faciliteiten
* heeft ervaring met het bieden van een stageplek en de bijbehorende begeleiding aan een leerling

* is bereid om jaarlijks aan 4 leerlingen een stageplaats te bieden
* herkent en onderschrijft de trends in de Wellnessbranche
* wil professionaliteit van Wellnessmedewerkers verbeteren
* werkt reeds samen met een opleidingsinstelling/ROC dat verbonden is aan het project

Het beoogd partnerschap gaat bestaan uit circa 2 VMBO-scholen, 4 ROC's en 20 bedrijven in de wellnessbranche.

Voor meer informatie en aanmeldingen, kunt u contact opnemen met: Sauna Soesterberg
De heer B. Zieleman
06-53953700
bartzieleman@saunasoesterberg.nl