Politie Rotterdam Rijnmond

Woendag 29 oktober 2008


* VROUW GOOIT BRANDEND MATRAS UIT RAAM
SCHIEDAM - Dinsdagavond rond half negen kreeg de politie melding van een woningbrand aan het Griegplein. Daar was op de twaalfde etage een brand uitgebroken. De brand bleek al geblust door de eigenaresse van de woning. De brand was mogelijk ontstaan in de slaapkamer op een matras. De 69-jarige bewoonster heeft hierop het matras gepakt en brandend naar buiten gegooid. Hierdoor had zij brandwonden en haar armen en op haar gezicht. De vrouw is overgebracht naar het Holy ziekenhuis voor de behandeling van haar verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht.


* GETUIGENOPROEP NA DIEFSTAL GEREEDSCHAPPEN

SCHIEDAM - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak in een winkel aan de Calandstraat. Daar kreeg de politie in de nacht van dinsdag op woensdag melding van een inbraak. De dader(s) had een raam opengebroken en is daardoor naar binnen gegaan. De stelling met elektrisch gereedschap van Bosch is leeggehaald. Ook zijn er nog andere gereedschappen meegenomen. In het grasveld buiten het pand vonden agenten een haakse slijper. Deze is in beslag genomen door de agenten. De politie onderzoekt de toedracht en vraagt getuigen, danwel mensen die anderszins informatie hebben, om contact op te nemen met de recherche van Waterweg-Noord op 0900-8844 of anoniem via M. op 0800-7000. Het kan ook zijn dat mensen komende tijd gereedschappen aangeboden krijgen. Ook dan hoort de politie dit graag.


* DIVERSE FIETSVERLICHTINGSCONTROLES
ROTTERDAM-RIJNMOND / OOST - De politie heeft diverse fietsverlichtingscontroles uitgevoerd. Aangezien het vroeger donker is, is het van groot belang dat kwetsbare verkeersdeelnemers op de duidelijke, goed verlichte manier, zich bewegen in het verkeer. Daarom heeft de politie op diverse plaatsen fietsverlichtingscontroles uitgevoerd. Zo ook op ondermeer de Boezemweg in Rotterdam-Oost. Daar controleerden agenten tussen acht uur en negen uur 's avonds. In totaal schreven agenten hier 10 bekeuringen uit. Deze controles zijn ook uitgevoerd in Capelle aan den IJssel op de Dacostasingel, Meeuwensingel en de Linie en in Krimpen aan den IJssel aan de Tiendweg, Vijverlaan en de Zwanenkade. In totaal zijn hier 6 bekeuringen uitgeschreven. Bij controles in Spijkenisse zijn 13 bekeuringen uitgeschreven. Op de West-Kruiskade schreven agenten 18 bekeuringen uit.


* AGRESSIEVE EN DRONKEN AUTOBESTUURDER AANGEHOUDEN NA AANRIJDING

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft dinsdagavond rond kwart voor twaalf op de Vlaskade een 30-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor diverse overtredingen. Omstreeks elf uur 's avonds vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in. Hieruit bleek dat één van de betrokken autobestuurders, de 30-jarige verdachte, onder invloed was van alcohol. Tevens overhandigde hij een ongeldig rijbewijs en kon hij zich niet legitimeren. Daarnaast bleek dat de man een ontzegging van zijn rijbevoegdheid had. Hierop hielden agenten de Rotterdammer staande. Tijdens de aanhouding verzette hij zich. Met gepast geweld hielden agenten de autobestuurder aan en brachten hem over naar het politiebureau. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* AANHOUDING NA INBRAAK IN BAKKERIJ
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft een man aangehouden die had ingebroken in een bakkerij aan de Hellevoetstraat. Woensdagochtend vroeg kreeg de politie melding van een inbraak in een bakkerij. Agenten waren snel ter plaatse en troffen de verdachte nog aan in de bakkerij. De ruit van de voordeur was verbroken. De politiemensen gingen de winkel in en zagen de verdachte die zich had verstopt in een nauwe gang. De verdachte wilde niet meewerken aan zijn arrestatie en is na het gebruik van pepperspray aangehouden door agenten. De 32-jarige man uit Rotterdam had verdovende middelen bij zich en is ingesloten op een politiebureau voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT VIER JONGE WINKELDIEVEN AAN

FEYENOORD-RIDDERSTER / RIDDERKERK - De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vijf in een winkel aan het Sint Jorisplein vier jongens van 12, 13, 13 en 14 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van een winkeldiefstal. De jonge winkeldieven uit Rotterdam en Barendrecht namen verschillende goederen uit de winkel weg. Toen ze uit het winkelpand wegliepen gingen de alarmpoortjes af. Het viertal werd staande gehouden door winkelpersoneel. Gewaarschuwde politieagenten hielden de jongens aan en brachten hen over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* DOORRIJDER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een doorijder aangehouden. Zondagmiddag rond kwart over twee kreeg de politie melding van een man die was doorgereden nadat hij schade had gereden. Dit was op de Bergweg. Ter plaatse bleek dat een bestuurder reed op de Bergweg uit de richting van de Gordelweg en in de richting van de Benthuizerstraat. De bestuurder werd van achteren aangereden. De andere bestuurder reed achteruit en reed met zijn Rover weg over de Bergweg. Direct hierop stelden agenten een onderzoek in en zijn naar de Willebrordusstraat gereden. De eigenaar van de auto had de auto uitgeleend, en belde de bestuurder op. Die is vervolgens door agenten gesommeerd om naar het politiebureau te komen. De Rover stond intussen in de Bergpolderstraat geparkeerd. De 20-jarige Rotterdamse bestuurder heeft zich rond vier uur 's middags gemeld op het politiebureau waar hij is aangehouden.


* POLITIE HOUDT AGRESSIEVE JONGEN AAN NA VERNIELING

ROTTERDAM-ZUID / PENDRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag rond half één een 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor vernielingen in een woning aan de Abbenbroekweg. Naar aanleiding van een melding over de vernielingen stelde politiepersoneel onmiddellijk een onderzoek in de woning in. De jongen had een televisietoestel en twee schilderijen vernield. Vervolgens was hij weggelopen. Naar aanleiding van het opgegeven signalement hield de politie hem staande op de Slinge. Hierop reageerde de jonge verdachte gewelddadig en gaf daarbij één van de agenten een kopstoot. Tevens beledigde hij een andere politiemedewerker. Met gepast geweld, waaronder het gebruik van pepperspray, werd de Rotterdammer overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN NA MELDING OPLETTENDE GETUIGE

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een melding van een oplettende getuige. Die had gezien dat enkele jongeren liepen op een verdachte manier bij Metrostation Nesselande. De getuige had dit gemeld aan surveillerende agenten. Dit was bij de fietsenstalling. De politiemensen hielden daarop de jongeren in de gaten. Een van de jongens haalde een fiets uit de beugels en stapte daarop. Bij het aanspreken van de jongeren, renden ze ervandoor. Hierop volgde een achtervolging, waarna agenten het tweetal aanhielden. De Rotterdammers in de leeftijd van 15 en 16 jaar zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze in verzekering zijn gesteld. De politie onderzoekt de toedracht.


* HORECACONTROLE
DE EILANDEN / HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een horecacontrole uitgevoerd. Aan deze integrale horeca actie namen deel, Gemeente/Bowoto, Brandweer, Toezichthouder DHW, VWA, Eneco, Douane, Sociale Dienst en de Wijkpolitie. Tijdens deze actie werden er 8 horeca-inrichtingen bezocht waarvan 2 kantine's van een sportvereniging. Door de VWA werd eveneens gekeken naar indien aanwezig de rokersruimte. Tijdens de actie werd het volgende geconstateerd: 1x waarschuwing geen aanwezigheidvergunning kansspelautomaten, 1x boeterapport toezichthouder DHW geen leidinggevende in een inrichting aanwezig, een waarschwuing (VWA) deur rookruimte stond open. Brandweer constateerde bij een aantal inrichting dat er geen aanduidingen waren van noodverlichting/vluchtroute aanduiding en brandblussers niet gekeurd. Tevens (DHW) bleek dat bij een aantal en expl. vergunningen de afmetingen niet overeen kwamen met de werkelijkheid en dat dit ook onderling niet klopte op de vergunningen. Bleek ook tijdens de controle dat er een inrichting in het geheel niet vergund was. Door de Douane en de socialedienst zal achteraf blijken of een en andere in orde was. Door de gemeente zal actie worden ondernomen.


* OVERLEDEN MAN AAN KEILESTRAAT: GEEN MISDRIJF

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft de toedracht onderzocht van een incident waarbij een overleden man is aangetroffen. Maandagmorgen rond kwart over tien kreeg de politie melding dat een overleden man op de kade lag van de Keilestraat. Een man stond te bellen vanaf een bedrijf en keek uit het raam. Hij zag op het beton aan de waterkant lichaam van een man liggen en belde hierop de politie. De forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan en agenten hebben gesproken met getuigen. Het resultaat van het politie-onderzoek is dat het slachtoffer een 21-jarige Rotterdammer is en dat er geen sprake is een misdrijf, maar van suïcide. Het onderzoek is hiermee afgesloten.


* AANHOUDING NA VONDST WAPENS
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden na de vondst van diverse wapens. Maandagavond rond kwart voor zeven kreeg de politie melding dat een man zijn partner had geslagen. De man zou de 24-jarige vrouw hebben geslagen en een auto hebben ingesleept. Dit op de kruising van de Heemraadssingel en de Rochussenstraat. Politiemensen hebben de vrouw daar opgevangen. Hierop is dinsdag rond kwart over elf een onderzoek ingesteld in de woning van de verdachte aan de Zestienhovensekade. Agenten forceerden daartoe de deur van de woning. In de woning troffen de politiemensen ondermeer de volgende goederen aan: een boksbeugel, een vuurwapen (in een aansteker), de luchtbuks, een mes, een samoeraizwaard en een ploertendoder. Daarbij hielden ze de 28-jarige man uit Rotterdam aan en brachten over hem over naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN NA VERNIELING ABRI

ROTTERDAM-NOORD - Maandagavond om half tien kreeg de politie een melding dat aan de Pompenburg een Abri was vernield door een groepje van drie jongens. Dit bleek inderdaad het geval, van de Abri bleek een ruit geneuveld. De politie mensen zagen in de directe omgeving, op de Linker Rottekade, een groepje jongens lopen die voldeden aan het signalement. De drie, 16, 17 en 18 jaar oud werden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling van de Abri en tegen één van hen voor het opgeven van een valse naam.


* ACTUALITEITEN IN MAASSLUIS
MAASSLUIS - In een fietsenstalling aan het Reviusplein trof een concierge drie fietsen aan die er de hele herfstvakantie ook al stonden. Onderzoek wees uit dat de drie fietsen gesignaleerd stonden. De tweewielers zijn in beslag genomen. De fietsen waren gestolen bij het NS-station Maassluis centrum. Uit een schuurtje aan de Plevierstraat heeft men rond het afgelopen weekend een motorjack gestolen. Hoe men binnen is gekomen is onbekend. Uit een kelderbox aan de Guido Gezellestraat zijn in het afgelopen weekeinde kappen en een koplamp van een Yamaha Aerox scooter weggenomen. Maandagmiddag tussen kwart voor zes en kwart over zes werd een fiets gestolen vanaf de Schubertlaan. Het gaat om een Gazelle Orange.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA MISHANDELING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Maandagavond om ongeveer half tien kreeg de politie een melding dat aan het Hollandsch Diep een vrouw was mishandeld. De verdachte zou zich op dat moment op metrostation de Terp bevinden. Toen de politie daar aankwam zagen zij de verdachte, een 31-jarige Tilburger staan en hij werd daarop aangehouden. Na onderzoek bleek de man de vriend te zijn van de mishandelde vrouw. De ruzie ging voornamelijk om geld en spullen. Nadat de man was overgebracht naar het politiebureau bleek hij ook nog een aantal boetes open te hebben staan en nog een celstraf uit te moeten zitten. De man is ingesloten.


* AANHOUDING NA MISHANDELING DOOR STIEFVADER

ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van huiselijk geweld. Dinsdagochtend (21 oktober) rond kwart over twaalf kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan de Pieter Postlaan. Aan het politie waren een moeder een een zoon gekomen. De zoon verklaarde dat hij al langer ruzie had met de stiefvader. Op die dinsdag was er onenigheid ontstaan, waarna de 50-jarige stiefvader een lamp gooide naar de 24-jarige jongen. Agenten zijn direct naar de woning gegaan van de verdachte aan de Pieter Postlaan en hielden daar de man om kwart voor één 's middags aan. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht.

ROTTERDAM-ZUID - Maandagmiddag, om ongeveer vier uur, vond op de
een aanrijding met letsel op de N57. De politie kreeg maandagmiddag rond vijf uur melding van een aanrijding op de N57 bij Stellendam. Daar reed een man in zijn auto op de Haringvlietdam en werd vermoedelijk onwel. Getuigen verklaarden dat ze de auto zagen slingeren en tegen de vangrail aan zagen botsen. De man zou met zijn hoofd naar beneden hangen. Hij reed het talud af en kwam tot stilstand tegen de vangrail. Hij was buiten kennis en bleef met zijn voet op het gaspedaal; daardoor bleven de wielen ronddraaien. Het voertuig vatte direct vlam. Een 49-jarige man uit Stellendam heeft de bestuurder uit zijn auto gehaald. Hij kreeg daarbij hulp van een 38-jarige man uit Ouddorp. Hierna is de auto geheel uitgebrand. Mogelijk heeft de man een beroerte gehad tijdens het rijden. De oplettende helden zullen later in het zonnetje worden gezet.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING ECHTGENOTE

SPIJKENISSE - Maandagmiddag om ongeveer vijf uur kreeg de politie een melding dat een vrouw mishandeld zou zijn door haar man. In de M Staal Krophollerstraat aangekomen werden de politiemensen aangesproken door betreffende man en hij vertelde zijn vrouw inderdaad geslagen te hebben. Zij doet aangifte en haar 32-jarige echtgenoot uit Spijkenisse is aangehouden.


* DIVERSE AANHOUDINGEN BIJ ALCOHOLCONTROLES

ROTTERDAM-OOST - De politie heeft diverse aanhoudingen verricht bij alcoholcontrole in Krimpen aan den IJssel en Kralingen. In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 oktober hielden agenten diverse controles. Daarbij werden in Krimpen aan den IJssel 6 aanhoudingen verricht voor het rijden onder invloed. Politiemensen hebben ook nog een man aangehouden die geen ID bij zich had. Daarnaast hielden ze twee vernielers aan voor het spuiten van graffity. In Kralingen zijn 29 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. 3 personen had geen rijbewijs, terwijl ze achter het stuur zaten. In totaal hebben agenten 884 bestuurders geblazen.