Wereld Natuur Fonds Nederland



Persuitnodiging bericht |Let op embargo 0.01 uur 29 oktober 2008 | |

WNF plaatst de laatste 1600 panda's op het Museumplein

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) plaatst de laatste 1600 panda's op aarde symbolisch op het Museumplein in Amsterdam. Hiermee vraagt het WNF op woensdag 29 oktober aandacht voor de lancering van de eerste Nederlandse editie van het Living Planet Report 2008. Dit rapport van het WNF laat zien hoe het gesteld is met de gezondheidstoestand van onze aarde en hoe weinig ruimte daar nog is voor de natuur.

Het Living Planet Report 2008 en de bijbehorende Nederlandse editie laten zien dat de mens steeds meer ruimte op aarde nodig heeft om in zijn behoeften te voorzien. Zou iedereen op onze planeet bijvoorbeeld leven zoals de gemiddelde Nederlander dan zijn twee wereldbollen nodig. Door ons consumptiepatroon staan planten en dieren onder druk.

Om deze boodschap kracht bij te zetten plaatst het WNF op 29 oktober symbolisch de laatste 1600 panda's op het Museumplein. Meer van deze dieren zijn er niet meer op aarde. Terwijl Amsterdam ontwaakt worden de panda's op hun plek gezet. Om 10.30 uur biedt Johan van de Gronden, directeur van het WNF, de Nederlandse editie van het Living Planet Report 2008 aan aan Hans Alders, voorzitter van de Taskforce biodiversiteit en natuurlijke hulpbronnen. De taskforce moet het kabinet concrete suggesties aanreiken voor het behoud en duurzaam gebruik van biodiversiteit op de langere termijn.

U bent van harte uitgenodigd om 29 oktober vanaf 10.30 uur aanwezig te zijn bij dit (foto)moment: de presentatie van de laatste 1600 panda's en de overhandiging het Living Planet Report 2008 aan Hans Alders. Het Amsterdamse publiek krijgt daarna nog tot 13.00 uur de kans om de panda's te bewonderen. Lokatie: Museumplein (kant van het Rijksmuseum). U wordt verzocht zich van te voren op onderstaande telefoonnummers aan te melden.

////////////////////



Wereld Natuur Fonds Nederland