Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Caterpillar wint verkiezing Veiligste Magazijn

Caterpillar Logistics Services in Breda mag zich een jaar lang het Veiligste Magazijn van Nederland noemen. Een deskundige jury onder leiding van prof. René de Koster verkoos Caterpillar boven Centocor en A.S. Watson. Tijdens de Dag van het Magazijn ontving het winnende magazijn een cheque van 5000 euro.

De jury prees vooral de discipline van de medewerkers van Caterpillar, dat in Breda de onderdelendistributie voor autofabrikant SsangYong verzorgt. In het dc zijn bijvoorbeeld nauwelijks prullenbakken aanwezig, terwijl de vloer toch brandschoon is. Ook was de jury erg onder de indruk van de creativiteit van de mensen van Caterpillar. "Vele simpele, weinig kostende maatregelen dragen bij aan een gezonde en veilige werkomgeving. Denk aan de omgekeerde doos op een pompwagen, die waarschuwt dat de batterij wordt opgeladen. Of denk aan de houten constructie om losslingerende laadkabels te voorkomen", aldus het juryrapport.

Veilige werkomgeving
Dat de allerhoogste baas van Caterpillar veel waarde hecht aan een veiligheid, heeft onmiskenbaar geholpen om in Breda een veilige werkomgeving te creëren. "Geen enkele taak is belangrijk genoeg om onveilig uitgevoerd te worden", luidt een uitspraak van topman Jim Owens, die het team van general supervisor Geert Schwering zich goed heeft ingeprent. Caterpillar mag zich opvolger noemen van DHL en Intel, die de prijs wonnen in respectievelijk 2006 en 2007. De prijst bestaat uit een cheque van 5000 euro, die besteed moet worden aan verbetering van het werkklimaat in het magazijn.

Nummer twee en drie
Na Caterpillar eindigde het grondstoffenmagazijn van farmaceutisch fabrikant Centocor als tweede. Het voorkomen van verontreinigingen en besmettingen staat in dit magazijn in Schiphol-Rijk voorop. De 13 medewerkers hebben alle tijd om veilig te werken, en laten dan ook helemaal niets aan het toeval over. Het voorzieningenniveau in dit magazijn is erg hoog. De jury vreest echter dat alle aandacht voor veiligheid te veel ten koste gaat van de efficiëntie. Als derde eingdigde A.S. Watson, de retailer die vanuit Heteren de filialen van Kruidvat en Trekpleister beleverd. A.S. Watson deed vorig jaar ook al mee aan de verkiezing en heeft sindsdien flink vooruitgang geboekt. De vooruitgang is in de ogen van de jury nog niet groot genoeg om tot winnaar uitgeroepen te kunnen worden.

Juryprocedure
Caterpillar is verkozen uit in totaal negen kandidaten. Alle kandidaten zijn uitgebreid gescreend door inspecteurs van het CCV. Op basis van hun inspectierapporten, heeft de jury drie bedrijven genomineerd. Deze drie genomineerden zijn in de maanden augustus en september bezocht door de voltallige jury. De jury heeft niet alleen naar de veiligheid op de werkvloer gekeken, maar ook naar het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers, ergonomie, werkklimaat en de balans tussen al deze criteria en efficiëntie.

De prijs
De verkiezing van het Veiligste Magazijn is een initiatief van VTL, Randstad, BMWT en T+O. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt. De uitreiking vond plaats op 28 oktober tijdens de Dag van het Magazijn, het congres voor veilig en gezond werken in magazijnen en dc's. Kijk voor meer de volledige juryrrapporten en fotoreportages van de drie genomineerden op op www.hetveiligstemagazijn.nl. Voor meer informatie over de Dag van het Magazijn: zie www.dagvanhetmagazijn.nl.