Gemeente Dalfsen

Avond van de Toekomst 29 oktober

24-10-2008

Op 29 oktober organiseert de gemeente de "Avond van de Toekomst". Bewoners, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en bedrijven kunnen met raadsleden in gesprek over hun voorkeursscenario.

De themabijeenkomsten zijn een belangrijke bouwsteen voor het maken van scenario's. Samen met andere bouwstenen, zoals demografische gegevens, trends en ontwikkelingen en bestaand
beleid, wordt door advies- en managementbureau BMC in de zomer een aantal alternatieve toekomstbeelden van Dalfsen in 2020 ontwikkeld.

De beelden gaan in op leefbaarheid, economische ontwikkeling en buitengebied. Daarnaast komt ook de relatie overheid - samenleving aan bod. Deze scenario's worden na de zomer aan de inwoners gepresenteerd. Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe gemeentehuis op 11 oktober worden de eerste globale concepten aan het publiek gepresenteerd.

Op 29 oktober organiseert de gemeente de "Avond van de Toekomst". Bewoners, vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld en bedrijven kunnen met raadsleden in gesprek over hun voorkeursscenario. Na de `Avond van de Toekomst' wordt de toekomstvisie Dalfsen 2020 afgerond, zodat voor het eind van 2008 besluitvorming in de gemeenteraad kan plaatsvinden.

Meer informatie Dalfsen in 2020