Theater- en productiehuis BonteHond presenteert: Vreemd


regie Lieke Benders

ALMERE, 20081023 -- Aan diegene die dit leest: "Dit was mijn kamer. Ik heb het hier heel fijn gehad. Ik hoop dat je alles zoveel mogelijk hetzelfde laat" BonteHond, het theater- en productiehuis in Almere/Flevoland, presenteert vanaf 29 oktober (première) de nieuwe voorstelling Vreemd. Aan stormend talent Lieke Benders maakt een eigenzinnige voorstelling vol fysieke humor, verrassende beelden en melancholie. Waarbij het verhaal over verhuizen en afscheid nemen verteld wordt vanuit een buitengewoon grote verhuisdoos. Vreemd is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.

Het besluit staat vast: je gaat verhuizen. Weg uit het huis dat je zo goed kent. Weg uit de kamer waarin je precies weet waar alles staat. Je moet afscheid nemen van de planken die kraken, de scheur in het behang en dat ene vlekje, links bij de deur. Hoe neem je het beste afscheid van je thuis en bestaat er een reusachtige doos waarin je echt alles mee kunt nemen? Je herinneringen, je lievelingsplekje en de geur van thuis. Wanneer alle spullen in het nieuwe huis staan, blijkt er toch iets te missen.

Vreemd reist van 29 oktober tot en met 21 december 2008 door Nederland en België.

Regie en concept Lieke Benders, Spel Eva Zwart, Lieke Benders, Muziekontwerp Joris Erwich, Vormgeving en regieassistentie Linda Savelkouls, Dramaturgisch advies Simone Hogendijk, Decor en techniek Marq Claessens, Productie Judith Faas, Fotografie Ben van Duin, Grafisch ontwerp Cool Chica Design, Met dank aan Schouwburg Almere en Zeb van Duin

Lieke Benders studeerde in 2003 af aan de Toneelacademie Maastricht. Haar werk is absurdistisch, fantasierijk en uitgesproken beeldend. Lieke Benders regisseerde onder andere bij het Laagland en het Huis van Bourgondië en Oerol. Binnen het productiehuis van BonteHond maakte Benders in de zomer van 2007 de intieme locatieproductie Zee van Gras. Met Vreemd maakt ze haar eerste reizende jeugdtheaterproductie voor de kleine zaal.

BonteHond is een theater- en productiehuis dat in 2005 van start is gegaan onder
leiding van regisseur/artistiek leider Noël Fischer en artistiek producent Joop Kuyvenhoven. Vanuit Almere maakt BonteHond eigenzinnig theater in een beeldende, fysieke stijl. Voorstellingen van nieuwe én ervaren makers voor een jeugdig en volwassen publiek. BonteHond speelt in het theater, op locatie, in het klaslokaal en op festivals. Kortom: Almere, Flevoland voor eigenwijs talent!

Kijk voor meer informatie rondom de tourneeplanning op www.stipproducties.nl of op www.bontehond.net Vreemd speelt ook als schoolvoorstelling in Nederland.

Voor verdere informatie en toelichting over BonteHond en haar voorstellingen is ons kantoor bereikbaar van maandag t/m donderdag 10:00-17:00 uur op telefoonnummer 036-5336311 of kijk op www.bontehond.net

Organisatie BonteHond
Artistiek producent: Joop Kuyvenhoven, Artistieke leiding: Noël Fischer, Zakelijke leiding: Margreet Huizing, Kantoor/productie: Linda Speelman-Selling, Joanna Koppenol, Publiciteit: Ruth Slob





Theater- en productiehuis BonteHond