Ingezonden persbericht


'SSV Het Nieuwe Westen' zevende Rotterdamse schoolsportvereniging

Ruim 150 kinderen openden maandagochtend samen met de Olympische atleten Robert Lathouwers en Patrick van Luijk de zevende Rotterdamse schoolsportvereniging.

Door Schoolsportvereniging Het Nieuwe Westen kunnen kinderen van basisschool OBS de Vierambacht structureel vlakbij huis sporten. De basisscholieren worden via de schoolsportvereniging automatisch lid van één van de deelnemende sportverenigingen. Bij 'SSV Het Nieuwe Westen' kunnen de kinderen kiezen uit voetbal (H.W.D.), atletiek (Rotterdam Atletiek), capoeira (Abada Capoeira) en basketbal.

De afgelopen periode hebben 155 kinderen van OBS de Vierambacht deelgenomen aan proeftrainingen van de schoolsportvereniging. Directeur Daaf van Wege: "Ruim eenderde van alle kinderen heeft deelgenomen aan de proeftrainingen. Het tekent het enthousiasme van de kinderen voor sport. Ik ben trots dat wij er door een project als de Schoolsportvereniging aan bij kunnen dragen dat kinderen meer gaan bewegen."

Na de proeftrainingen worden de kinderen lid van de schoolsportvereniging. Zodra ze de sport onder de knie hebben, gaan ze meedraaien in de reguliere competities. Dat betekent dat ze in het weekend competitiewedstrijden spelen bij clubs waar ze doordeweeks training van krijgen. Hoewel er weinig sportverenigingen in het Nieuwe Westen zijn, kunnen kinderen op deze manier toch structureel sporten.

Rotterdam Sportsupport is organisator van de Schoolsportvereniging. Eerder zijn in Katendrecht, Afrikaanderwijk, Pendrecht, Beverwaard, Schiemond en Lombardijen schoolsportverenigingen opgezet. Deze eerste zes Rotterdamse schoolsportverenigingen kenden een flitsende start. Ruim 400 kinderen zijn inmiddels lid geworden. Van Wege: "Gezien het enthousiasme van de kinderen verwacht ik dat Schoolsportvereniging Het Nieuwe Westen hier het eerste jaar zeker 50 nieuwe leden aan toevoegt."

De opening werd maandag opgeluisterd door onder meer atletiekclinics van de Olympische atleten Robert Lathouwers en Patrick van Luijk. Ruim 150 sportende kinderen, gekleed in door Woonbron gesponsorde sportkleding, toonden hun kunsten aan RTV Rijnmond-presentator Bart Nolles en de vele andere toegestroomde genodigden.

Meer informatie over schoolsportverenigingen: www.schoolsportvereniging.nl.