Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 29 oktober 2008

---


Leiden Eigenaar vindt gokkasten terug
Een 51 jarige man uit Haarlem heeft woensdagmorgen 29 oktober in een bedrijfsloods aan de Evertsenstraat zijn twee verduisterde gokkasten teruggevonden. Van de verduistering had hij al eerder aangifte gedaan bij de politie in Noord Holland Noord. Toen de gokkasten op marktplaats.nl te koop werden aangeboden ging hij op onderzoek en trof ze in de loods aan. De politie hield de verkoper, een 35 jarige man uit Leiden aan terzake heling. Hij verklaarde nooit te hebben geweten dat de kasten door misdrijf verkregen waren en zei ze van iemand in Noord Holland te hebben gekocht. De kasten zijn terug naar de eigenaar. De verdachte is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op..

Benthuizen Politie neemt rijbewijs in
De politie heeft woensdagmorgen 29 oktober het rijbewijs ingenomen van een 51 jarige man uit La Roche (België). De man reed in zijn auto over de Hoogeveenseweg en had te veel gedronken. Een ademanalyse wees dit uit; 810 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.
De politie hield de man al in de gaten nadat ze hem afgelopen nacht in zijn auto spraken. Hij stond toen bij een benzinestation aan de Hoogeveenseweg en had gedronken. Alleen maakte hij geen aanstalten om te gaan rijden waardoor het voor de agenten op dat moment onmogelijk was om in te grijpen. Een goede afspraak met de pomphouder leverde uiteindelijk een telefoontje op dat hij vanmorgen wegreed. Bij de controle die daar op volgde werd zijn onder invloed rijden vastgesteld.

Nieuwerkerk a/d IJssel Diefstal handtas
Een 23 jarige vrouw uit Nieuwerkerk aan den IJssel is dinsdagavond rond 20.45 uur voor haar woning aan de Leeghwaterstraat bestolen van haar handtas. Op het moment dat zij de deur van haar woning wilde openen trok een man haar handtas uit haar hand en ging er mee vandoor. Familieleden en buurtbewoners gingen nog op zoek naar hem maar resultaat bleef uit. De politie is met een onderzoek begonnen. Daarbij wordt ook gekeken naar het contact dat de vrouw kort voor de diefstal had met een man in een auto die op de Ir. Lelystraat aan haar vroeg waar het station was. De vrouw denkt zelf dat het mogelijk om deze man zou gaan.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanrijding door slecht zicht
Slecht zicht is er woensdag 29 oktober rond 08.15 uur de oorzaak van geweest dat een auto die bestuurd werd door 39 jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel op de Ringvaartlaan botste op een stilstaande tractor die bestuurd werd door een 24 jarige man uit Heinenoord. Het slechte zich ontstond voor de automobilist door een combinatie van ontdooide maar weer beslagen autoruiten en een fel zonnetje. De man zelf liep licht letsel op aan zijn handen, zijn achter in de auto zittende kinderen, twee meisjes van 3 en 6 jaar oud, klaagden over hun buik en zijn voor onderzoek overgebracht naar het IJssellandziekenhuis in Rotterdam.


------------------------------------- einde middagberichten ---------------------------------------------------
---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326