Politie Limburg-Noord

Jongen aangehouden na gewapende overval in Weert


Datum: 29-10-2008
Tijd bericht: 16:06
Plaats: Weert
De politie heeft na uitgebreid onderzoek dinsdagmorgen omstreeks 08:00 uur een 14-jarige jongen uit Weert in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval op een tankstation aan de Roermondseweg in Weert op 15 oktober. Daarnaast is woensdagmorgen nog een twaalf jarige jongen uit Weert omstreeks 07:30 uur aangehouden. Hij zou vermoedelijk de eigenaar van het wapen zijn.

Op 15 oktober omstreeks 20.10 uur liepen twee vermomde manspersonen het tankstation binnen en bedreigden twee medewerkers met een wapen. De medewerkers overhandigden de personen enkele honderden euro's waarna beiden te voet op de vlucht sloegen. De politie stelde direct een onderzoek in waarna dezelfde dag nog een 15-jarige jongen op de Schuttebeemd werd aangehouden. Na zijn aanhouding werd hij ingesloten voor verder onderzoek. Op 23 oktober is hij in bewaring gesteld.

De 14-jarige jongen zit in afwachting van verder onderzoek vast en is in verzekering gesteld. De derde verdachte, de 12-jarige jongen, is na verhoor weer in vrijheid gesteld.