Fortis Bank

Published: 18:50 29.10.2008 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Verklaring Fortis

Fortis wil hiermee reageren op het vandaag in Le Soir gepubliceerde artikel over de manier waarop Fortis in september 2007 over haar blootstelling aan sub-prime leningen heeft gecommuniceerd.

In de informatieverschaffing van Fortis over de internationale crisis in gestructureerde kredieten is altijd rekening gehouden met de marktomstandigheden in de betreffende periode en met de gangbare marktpraktijk in de financiële sector.

Naarmate de algehele marktomstandigheden in de loop van de tijd verslechterden en de besmetting zich verder naar hoogwaardiger vermogenscategorieën verspreidde, is nadere informatie verschaft en heeft Fortis besloten de op dat moment toepasselijke bijzondere waardeverminderingen te verantwoorden.

Dergelijke beslissingen zijn altijd via het vereiste besluitvormingsproces genomen.

Fortis zal haar volledige medewerking verlenen aan ieder onderzoek hiernaar, maar zal zich, in het belang van dat onderzoek, verder onthouden van commentaar.

Als gevolg van de systemische financiële crisis heeft Fortis een volledige metamorfose ondergaan. De bank- en verzekeringsactiviteiten zijn overgenomen door de Nederlandse en Belgische staat, waarna de niet-Nederlandse activiteiten uiteindelijk door BNP Paribas worden overgenomen. Fortis Holding zal voortaan bestaan uit de internationale verzekeringsactiviteiten, een 66%-deelneming in een gestructureerde kredietportefeuille-entiteit en de financiële activa en verplichtingen van de verschillende financiële vehikels.

Fortis Insurance International is aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Hongkong, Luxemburg (Niet-Leven), Duitsland, Turkije, Rusland, Oekraïne en heeft joint ventures in Luxemburg (Leven), Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Ultimo juni 2008 bedroeg het totaalvermogen van Fortis Insurance International EUR 1,6 miljard en werd in de geconsolideerde bedrijven in de tak Leven een vermogen van EUR 21 miljard beheerd.

Perscontact:

Brussel :

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel :

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 65 66