CPO-dag wint aan populariteit

23/10/2008 15:16

Alfa Delta Compendium

Alfa Delta Compendium (ADC) en NEVI organiseren voor de 4e keer de CPO-dag. Deze dag wint aan populariteit, er is duidelijk een stijgende lijn te zien in de aantallen deelnemers maar zeker ook in het niveau van de deelnemers. De strijd tussen de Young Talents is inmiddels ook losgebarsten. Op 30 oktober presenteren zowel de CPO's als de Young Talents hun inkoopstrategieën en zal de beste jonge professional en de beste ervaren inkoper bekend worden gemaakt.

ADC en NEVI zijn tevreden met de stijgende lijn in niveau en deelnemers. "Deze dag ondersteunt de professionalisering van het beroep inkoper. Het gaat ons allang niet meer om wie er veel en goedkoop kan inkopen en de professionalisering daarin. Inkopen is een vak waarin het gaat om het managen van kritische leveranciers, maatschappelijk ondernemen en/of innovatie. Het zijn onderwerpen die hoog op de agenda van de board staan en de inkoop professional kan hier een enorme toegevoegde waarde voor de organisatie leveren."; aldus Gert Baars (directeur ADC). De professional die dit proces het beste beheerst zal worden uitgeroepen tot de CPO van het jaar 2008. De CPO van het jaar 2007, Erik de Bruine, vormt samen met de directeuren Gert Baars van ADC en Wim Dressel van Nevi en voorzitter van de NRS, Sicco Santema, de jury.

Jort Kelder, dagvoorzitter

In 2007 presenteerde Jort Kelder voor de eerste keer de CPO-dag. Met zijn scherpe manier van communiceren houdt hij iedereen bij de les en weet de alertheid van een ieder te prikkelen. De deelnemers beoordeelden zijn voorzitterschap van vorig jaar als goed tot zeer goed en Jort zelf had deze dag ook als positief ervaren. Reden genoeg dus om hem ook voor de CPO-dag van 2008 te vragen.

Young Talent Award

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Young Talent Award uitgereikt aan het meest belovende inkooptalent van het jaar. De ochtend van de 30e oktober staat in het teken van de Young talents. Via de website www.cpo-dag.nl hebben inkoopmanagers hun talenten aan kunnen dragen voor deze award. Op 12 september jl. zijn 10 genomineerden aanwezig geweest op een CPO pre-event, samen met de vier CPO genomineerden. Naast een korte presentatie hebben de genomineerden een interactieve workshop van de CPO genomineerden bijgewoond. De jury van de Young talent Award was aanwezig om de Young Talents te beoordelen op hun presentatie en interactie gedurende de dag.

Genomineerden

De strijd voor de CPO Award 2008 wordt gestreden tussen (in willekeurig volgorde): Ton Geurts (AkzoNobel), Herman Van den Hoogen (Corus), Frank Steller (Nederlandse Spoorwegen) en Marcel de Ruiter (Gemeente Rotterdam).

Bij de aanstormende inkooptalenten gaat de strijd om de Young Talent Award tussen (in willekeurig volgorde): Robbert den Braber (Capgemini Consulting), Ludo Huisman (DPA Conink), Elize van de Wetering (Philips) en Els Zeeuwen (Delta Lloyd Group)

Rondom de uitreiking van de CPO Award komen verschillende presentaties aan bod die diverse inzichten op inkoop en de CPO weergeven. Het thema van dit middagprogramma is: 'Van inkoop naar organisatiestrategie'. Roy Ayliffe, director van CIPS (www.cips.org) geeft deze middag een keynote speach. Daarnaast verzorgen alle genomineerden voor de 'CPO van het jaar 2008' een workshop. De deelnemers aan de CPO-dag 2008 kunnen zo een oordeel vormen over de genomineerde CPO's; hun mening telt mee in het eindoordeel van de jury.

Aanvullende informatie over het programma van de CPO Dag 2008 is terug te vinden op de website www.cpo-dag.nl.

Einde persbericht

Organisatie;

De CPO-dag 2008 wordt georganiseerd door NEVI (Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement) en Alfa Delta Compendium. Organisaties als de Van der Velde Groep, Proquro, ABN AMRO, IBM, PriceWaterhouseCoopers, ATP Travelpartners, Harvey Nash, Emeritor, Esize, het NIC en Dun & Bradstreet onderstrepen deze dag en de bijhorende verkiezing met hun steun en aanwezigheid.





http://www.cpo-dag.nl