Investeren in sociale pioniers loont

27/10/2008 16:47

Oranje Fonds

Op 30 oktober vindt de eerste Oranje Fonds Groeimarkt plaats. Tijdens deze maatschappelijke beursvloer presenteren zo'n 20 door McKinsey en het Oranje Fonds geselecteerde sociale initiatieven hun groeiplannen aan potentiële samenwerkingspartners en financiers. Met groeicijfers van meer dan 50% aan sociaal rendement vormen de sociale initiatieven een interessant alternatief voor investeerders en beleggers.

De Groeimarkt is een van de mijlpalen van het Oranje Fonds Groeiprogramma voor sociale pioniers dat begin dit jaar van start ging. Gedurende 10 maanden volgden de sociale pioniers een intensief training- en coachprogramma gericht op de duurzame groei van hun succesvolle initiatieven. Met hulp van een persoonlijke coach uit het bedrijfsleven en steun van diverse experts op het gebied van strategie, organisatie, financieel management, transparantie en communicatie hebben de projecten hun organisatie versterkt en hun groeiambities vertaald in een onderbouwd ondernemingsplan voor de komende jaren.

De investeringen die het Oranje Fonds en de verschillende bedrijvenpartners (oa. McKinsey & Company, PWC, Triodos, Fortis, ABN Amro) in het programma hebben gedaan, hebben dit eerste jaar al tot een forse impuls van de sociale projecten geleid. Zo groeide VanHarte Resto (buurtrestaurants voor eenzame mensen) naar 15 vestigingen, houdt de Voorleesexpress de 5000ste voorleessessie bij een allochtoon gezin, richtte Best Buddies 10 nieuwe clubs op waar jongeren gekoppeld worden aan gehandicapte jongeren en hielp Gevangenenzorg Nederland 45 gedetineerden aan een baan. Op de Groeimarkt kunnen geïnteresseerde partijen met deze en vele andere sociale pioniers kennis maken.





http://www.oranjefonds.nl/groeiprogramma