Waterschap Aa en Maas

Masterplan Aa Veghel

Feestelijke afsluiting fase 1 Masterplan Aa Veghel

Op donderdag 30 oktober wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst fase
1 van Masterplan Aa afgesloten. Wethouder Caroline van den Elsen van de gemeente Veghel en Dagelijks Bestuurslid Jan Keijzers van waterschap Aa en Maas openen de nieuwe fietsbrug bij Keldonk en onthullen een informatiebord.

Het Masterplan Aa Veghel kent een aantal doelen waaronder waterberging en ontwikkeling van natuur en recreatie. Er zijn onder andere schanskorven geplaatst, een cascade geplaatst in het Julianapark en groen aangepland. Er is een ecologische inrichting gecreëerd waardoor een ecologische verbindingszone (EVZ) ontstaat. Ook zijn er vissteigers, kano-opstapplaatsen en wandel- en ruiterpaden aangelegd. Het betreft de deelgebieden Aabroeken, kern Veghel en Ham/Havelt.

fietsbrugwordtgelegdoktober2008.jpg (3774 Kb)

Achtergrondinformatie
Het Masterplan Aa Veghel komt voort uit de ambitie van de gemeente Veghel en waterschap Aa en Maas om samen een toekomstvisie, een inrichtingsplan en een uitvoeringsplan te maken voor het beekdal van de Aa in de gemeente Veghel. Na vaststelling van het Masterplan in 2004 is er in 2007 begonnen met de uitvoering van de eerste fase. Door het Masterplan wordt de kwaliteit van natuur en landschap in het beekdal sterk verbeterd. Aansluitend aan fase 1 start fase twee van Masterplan Aa Veghel waar waterberging centraal staat.

De Europese Gemeenschap en de provincie Noord-Brabant leveren belangrijke bijdrage aan de financiering van de projecten. Meer informatie over het Masterplan Aa Veghel staat op www.aaenmaas.nl/aaveghel of www.veghel.nl