Gemeente Bernheze


Resultaten enquête over begroting 2009 bekend

De gemeenteraad van Bernheze behandelt in de vergadering van 6 november 2008 de begroting 2009. Ter voorbereiding hierop hebben alle politieke partijen een stelling geformuleerd waarop u onder andere via de website kon reageren. Inmiddels zijn de resultaten van deze enquête bekend.

De uitslag

86 Inwoners hebben een reactie ingezonden. Hieronder volgt een impressie van de meningen van de inwoners van Bernheze.

Het CDA wilde weten of de inwoners bereid zijn hogere onroerende-zaakbelastingen (OZB) te betalen om enkele plannen zoals nieuwe scholen in Heesch en Nistelrode, een cultureel centrum in Nistelrode en de ontsluiting van Retsel in Heeswijk-Dinther te kunnen realiseren. Iets meer dan de helft van de inzenders (52%) geeft aan niet bereid te zijn hiervoor extra te betalen.

Op de vraag van de SP of de gemeente Bernheze in 2009 financiële middelen beschikbaar moet stellen aan het Hooghuis Lyceum locatie Heesch voor een nieuwe leermethode, antwoordt het merendeel (71%) van de inzenders dat zij dit niet nodig vinden.

Bernheze Solidair wilde graag antwoord op de vraag of inwoners het terecht vinden dat de gemeente 75% betaalt van de begroting als een vereniging of organisatie werk (bijvoorbeeld de verbouwing van een clubhuis) door vrijwilligers laat doen. Met deze stelling is 69% van de inzenders het eens.

PP93 stelde een vraag aan de inwoners over het onderhoud van de bermen in het buitengebied. Over dit onderwerp verschillen de meningen het meest. Uit de antwoorden blijkt dat 35% het onderhoud prima vindt, terwijl 36% vindt dat het beter is om grasstenen te leggen in plaats van de bermen steeds aan te vullen met gebroken puin. Dat het onderhoud overal vaker moet gebeuren is de mening van 21% van de inzenders.

Op de vraag van ABB of mensen willen dat hun mening wordt meegenomen in de besluitvorming, antwoordt 89% van de mensen met ja.

OPG legde de inwoners de vraag voor, waar zij het geld aan uit zouden geven: Cultureel Centrum de Pas, de multifunctionele accommodatie in Nistelrode of de vervanging van de basisscholen in Heesch en Nistelrode. Een ruime meerderheid (76%) kiest voor de basisscholen Emmaus in Heesch en De Beekgraaf in Nistelrode, 10,5% voor Cultureel Centrum de Pas en 11,5% voor de multifunctionele accommodatie Nistelrode.

De VVD wilde graag weten wat de grootste kleine ergernissen van de inwoners anno 2008 zijn. 45% Van de inzenders geeft aan hondenpoep, parkeren, (jeugd)overlast en zwerfvuil niet als grootste ergernis te ervaren. Voor mensen die zich wel aan deze zaken ergeren, staat voor
24% het zwerfvuil als grootste ergernis voorop.

Een compleet overzicht van de antwoorden kunt u hieronder downloaden. Te downloaden:

* resultaten enquête begroting 2009.pdf (48.75 KB)

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,

5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,


5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket