Gemeente Alkemade


Informatieavonden oprichting Wmo-adviesraad Kaag en Braassem

29-10-2008

Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking. De gemeente voert deze wet uit. In de wet is opgenomen dat de gemeente cliëntenparticipatie moet vormgeven. Wij willen dit doen door een Wmo-adviesraad op te richten. Het doel van de Wmo-adviesraad is dat belangenorganisaties en inwoners over alles wat met de gemeente Kaag en Braassem te maken heeft kunnen meepraten. In de praktijk komt dit neer op het gevraagd en ongevraagd adviseren van het college over zaken die betrekking hebben op de Wmo (bijvoorbeeld de inzet van thuiszorg, de verstrekking van rolstoelen, de regiotaxi/Hopper, het vrijwilligersbeleid en klantvriendelijkheid van medewerkers e.d.).

Tot op heden hebben het Cliëntenplatform Alkemade en de Seniorenraad uit Jacobswoude gefunctioneerd als tijdelijke Wmo-adviesraad. In de Wmo-beleidsnota is opgenomen dat er per 1 januari 2009 een zelfstandige Wmo-adviesraad voor Kaag en Braassem moet zijn.

Graag willen wij met alle instellingen en organisaties die actief zijn binnen de prestatievelden van de Wmo hierover in gesprek. Wij organiseren hiervoor twee bijeenkomsten.

Maandag 3 november 2008 om 20.00 uur
Cafe Die Twee, Bateweg 78, 2481 AN in Woubrugge

Dinsdag 4 november 2008 om 20.00 uur
Gemeentehuis van Alkemade, Westeinde 1, 2371 AS in Roelofarendsveen

Wij hebben alle organisaties binnen de prestatievelden Wmo in onze gemeenten een uitnodiging gestuurd voor de informatieavonden. Ondanks onze zorgvuldige voorbereiding kan het zijn dat uw organisatie deze uitnodiging niet heeft ontvangen. Door middel van deze publicatie nodigen wij alle organisaties alsnog van harte uit om een van de bovenstaande avonden te bezoeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de de heer Van den Berg van de gemeente Alkemade, tel. (071) 332 72 54 (maandag t/m donderdag).