Technische Universiteit Delft

Delftse wetenschappers over landelijke evacuatieoefening

DeskundigenDossier Waterproef online

'Waterproef' is de naam van de grote landelijke oefening die de Taskforce Management Overstromingen in de eerste week van november houdt. Bestuurders en hulpdiensten krijgen deze week te maken met een naderende storm. Niet zomaar een storm, maar een superstorm die voor grote problemen kan gaan zorgen. Voor het DeskundigenDossier hebben we een aantal Delftse wetenschappers gevraagd om te reageren op deze landelijke oefening, vanuit hun eigen vakgebied en expertise.

De wetenschappers geven antwoord op vragen die naar hun mening gevraagd zouden kunnen of moeten worden over deze oefening. Enkele voorbeelden: Is het mogelijk om gebieden in Nederland te evacueren bij een dreigende overstroming? Is cell broadcast een nuttig communicatiemiddel bij rampen? Waarom is het niet veiliger dan het is? Is meer bewustzijn over overstromingen bij burgers nodig?

Daarnaast hebben we van enkele andere mogelijke deskundigen het expertisegebied en de contactgegevens opgenomen. Het dossier zal de komende week/weken verder bijgewerkt en aangevuld worden.



Technische Universiteit Delft