Stadsdeel Zeeburg

Winkels raden, kaarten sparen, prijs vergaren

Prijsuitreiking kaartenactie Javastraat

30 oktober 2008
Om mensen uit de Indische Buurt én daarbuiten kennis te laten maken met de grote variëteit aan winkels in de Javastraat, organiseerde de winkeliersvereniging samen met stadsdeel Zeeburg een kaartenactie. Op dinsdag 28 oktober 2008 reikte stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm de prijzen uit aan de gelukkige winnaars.

Foto: Nico Papineau Salm reikt de prijzen uit

150 klanten deden mee

De winkeliers gaven klanten de afgelopen maand bij iedere aankoop een ansichtkaart mee. Kaarten met foto's en verhaaltjes van verschillende ondernemers in de Javastraat. De namen en adressen van de winkels stonden er alleen niet op. Aan de klanten de taak om kaarten te sparen en te raden bij welke winkels de kaarten hoorden. Maar liefst 150 klanten deden aan de actie mee.

Je wint niet zomaar een fiets!

Het bestuur van de winkeliersvereniging Javastraat e.o. spreekt van een geslaagde actie. Voorzitter Judith Seymonson: "Wij hebben van veel mensen leuke reacties gehad. Ze vonden het geen makkelijke opgave, maar je wint natuurlijk niet zomaar een fiets. Daar moet je wel wat voor doen!"

Kansen grijpen

Jan Hoek, stadsdeelwethouder economische zaken, onderschrijft het belang van extra aandacht voor de Javastraat. Hoek: "De Javastraat is een bijzondere winkelstraat. Nog niet alles gaat goed, maar er liggen ontzettend veel kansen om er de mooiste winkelstraat van Amsterdam van te maken. Die gaan we de komende jaren grijpen; winkeliers, woningbouwcorporaties en het stadsdeel gezamenlijk."

Samen werken aan verbetering

In september stemde de stadsdeelraad van Zeeburg in met een plan om het economische klimaat in de Javastraat de komende jaren te verbeteren. Dit plan is onderdeel van het convenant Vernieuwing Indische Buurt, waarin het stadsdeel en de woningbouwcorporaties samenwerken om te buurt te verbeteren.