kleurrijk onthaal voor Freek bij repetities JOSEPH

30/10/2008 12:55

Joop van den Ende Theaterproducties

Vandaag was de eerste echte repetitiedag voor Freek Bartels, de kersverse hoofdrolspeler uit JOSEPH and the amazing technicolor dreamcoat. Freek werd warm en kleurrijk onthaald door cast en creatives in repetitieruimte Focus in Amsterdam. Hij bracht het nummer 'Sluit alle deuren maar' ten gehore. Traditioneel sneed Freek de speciale JOSEPH-taart aan samen met hoofdrolspelers Renée van Wegberg (Vertelster), Leo Hogenboom (Jakob) en Paul Walthaus (Farao). De reizende musical van Joop van den Ende Theaterproducties gaat 12 december in première.

JOSEPH is een musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber. De musical is geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Hij blijkt een bijzondere gave te hebben; Jozef kan dromen uitleggen. JOSEPH is een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier gebracht met veel humor en vrolijke muziekstijlen, waaronder Rock 'n Roll, Calypso en Disco.

De 22-jarige Freek studeerde Cum Laude af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij volgde lessen aan de MusicAllFactory en nam deel aan verschillende workshops. Freek was eerder te zien bij het M-lab in de rol van Roger Davis in de musical Rent en als Sjaak in de Sondheim-musical Into The Woods. Vanaf april 2008 speelde hij de rol van Enjolras in Les Misérables. Freek won afgelopen jaar de John Kraaijkamp Musical Award 2008 voor Aanstormend Talent.

Vanaf 22 november is JOSEPH te zien in 28 theaters in heel Nederland. De première van de musical vindt plaats op 12 december 2008 in de Stadsschouwburg in Utrecht. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicketLine 0900-300 5000 (45 cpm), via de theaters en www.musicals.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/