Gemeente Soest

.

Bekroning voor werknemer van Portaal

27 oktober

Wethouder Krijger heeft op donderdag 23 oktober voor de laatste maal de felbegeerde `award' van het gemeentelijke anti-zwerfvuilproject `Zwerfafval, dát pakken we samen op' uitgedeeld. De onderscheiding ging ditmaal naar Piet Lening van woningcorporatie Portaal.

"De laatste keer dat ik deze Kroon uitdeel, doe ik dat aan iemand die in dienst is van een organisatie", verklaarde wethouder Bert Krijger. "Met veel plezier zet ik hem ditmaal op het hoofd van Piet Lening die hier in Soest veel werk verzet in opdracht van zijn werkgever Portaal, een organisatie op wie wij altijd kunnen rekenen als het gaat om een schone leefomgeving. Lening kennen wij als iemand die zich professioneel inzet en die zich keer op keer manifesteert als betrouwbaar, bevlogen en betrokken."

Ludiek eerbetoon

De uitreiking van `De Kroon' was vast onderdeel van het project `Zwerfafval, dat pakken we samen op'. Inwoners of instanties die zich inzetten om Soest zwerfafvalvrij te maken, kwamen in aanmerking voor

De Kroon. De award is bedoeld om anti-zwerfvuilinitiatieven in het zonnetje te zetten.

Puck Vos en Peter Merts van het wijkbeheerteam De Eng kregen vorig jaar als eerste De Kroon uitgereikt; in het voorjaar kreeg het Cleamteam uit Smitsveen deze onderscheiding; tijdens de actie Zomerschoon werden Rob Kleinegris (WBT Overhees) én Annet Oostrom onderscheiden en vlak voor de zomer viel de eer ten deel aan basisschool De Achtbaan.

Ereplaatsje

De kroon - met daarop alle namen van degenen die hem verdienden, kon elke dag bekeken worden in de hal van het gemeentehuis. Nu het project `Zwerfafval, dat pakken we samen op' is afgerond, mag Portaal de Kroon inclusief standaard mee naar huis nemen. "Hij krijgt een ereplaatsje in ons kantoor", vertelde een verraste Lening, "ik ben er heel blij mee."

De kroon voor Piet Lening

De kroon voor Piet Lening

"We zijn er hartstikke trots op", zo schoot Piet Lening's collega Rob Taal de ietwat verbouwereerde Lening te hulp. "Zwerfvuil heeft onze volle aandacht" en omdat te onderstrepen trakteerde hij namens Portaal alle aanwezigen op een ijsje. "Zwerfafval mag wat ons betreft de koelkast nooit meer in."