Gemeente Elburg

provinciale knelpunten wegverkeer

171008 Prioriteitenonderzoek provinciale knelpunten wegverkeer

Persbericht

Elburg, 17 oktober 2008

Prioriteitenonderzoek provinciale knelpunten wegverkeer

Met een schrijven informeert wethouder Henk Wessel de gemeenteraad over het onderzoek dat de Provincie heeft ingesteld naar de vijf grootste verkeersknelpunten in Gelderland. Een van de knelpunten die benoemd is, is namelijk de N309 't Harde/Oostendorp.

In het schrijven geeft de heer Wessel aan dat de leefbaarheidsproblematiek voor de omwonenden snel verergert door de toenemende stank- en fijnstofoverlast. De wachttijd om veilig over te steken neemt toe en er is steeds vaker oponthoud op de weg hetgeen de komende jaren alleen maar erger zal worden.

Er zijn nog vier andere knelpunten in Gelderland benoemd. Echter het unieke van het knelpunt op de N309 is dat er zowel een doorstromings- als van een duidelijk leefbaarheidsprobleem sprake is. De provincie beschikt niet over voldoende middelen om alle knelpunten aan te pakken en voert nu, in samenwerking met de betrokken gemeenten, een vergelijkende studie uit. De problemen worden zo goed mogelijk geïdentificeerd en dan worden er oplossingen aangedragen hoe die problemen het beste zijn op te lossen. Op grond van de kostenefficiëntie wordt dan een prioriteitenlijst vastgesteld. Het bestuurlijke besluitvormingstraject start vanaf september 2009.

Daarom roept de heer Wessel de leden van de gemeenteraad op om samen met hem in de contacten met provinciale bestuurders de problematiek in 't Harde/Oostendorp onder de aandacht te blijven brengen. Tevens verplicht de heer Wessel zich om over de uitkomsten van het onderzoek de raad te informeren, en nodigt hij de raad uit om de presentatie die volgt naar aanleiding van de afronding van de eerste onderzoeksfase bij te wonen.
laatst gewijzigd: 30-10-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 171008 Prioriteitenonderzoek provinciale knelpunten wegverkeer |