Politie Noord-Holland-Noord

Dealadres opgerold

Alkmaar, 30-10-2008 o Naar aanleiding van klachten uit de buurt is de politie een onderzoek begonnen naar een dealadres aan de Esmoreitstraat. Buurtbewoners hadden overlast van komende en gaande gebruikers die, zo was het vermoeden, ter plaatse drugs kochten.

Gisteravond, woensdag 29 oktober 2008, rond 21.30 uur heeft de politie een inval bij het adres gedaan. Enkele uren daaraan voorafgaand werden een aantal gebruikers gearresteerd die inderdaad harddrugs hadden gekocht voor eigen gebruik bij dat adres. Deze gebruikers zijn na verhoor weer heengezonden.

Vier mannen in verzekering gesteld

Bij de inval werden de twee hoofdverdachten aangehouden. Dat gaat om twee bewoners van het adres, te weten een man van 38 en een man van 23 jaar oud. Tevens werden er drie andere mannen gearresteerd. Dit gaat om een 28-jarige man uit Alkmaar en twee mannen van 44 en 25 jaar uit Heemskerk. De 25-jarige man uit Heemskerk is vanmiddag heengezonden. De overige vier verdachten zijn in verzekering gesteld en na overleg met het openbaar ministerie zal worden beslist of zij morgen, vrijdag 31 oktober 2008, zullen worden geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

In de woning nam de politie enkele duizenden euro's aan geld in beslag, 750 gram cocaïne (straatwaarde 50 euro per gram) en een zak met daarin een paar honderd amfetaminepillen.