Gemeente Winschoten


Eerste fase sanering voormalige stortplaats Meidoornlaan gestart

De gemeente Winschoten gaat op donderdag 30 oktober a.s. in samenwerking met het Waterschap Hunze en Aa's de watergang die ten westen van de stortplaats ligt saneren. Dit is de start van de eerste fase van de sanering van de voormalige stortplaats aan de Meidoornlaan.
Het Waterschap Hunze en Aa's gaat het slib aan beide zijden van de watergang op de kant brengen. Dit gebeurt naar aanleiding van de uitkomsten van het waterbodemonderzoek, dat volgens Saneringsplan "voormalige stortplaats Meidoornlaan" moest worden uitgevoerd. Met het onderzoek is aangetoond wat de actuele kwaliteit, de precieze omvang en diepte van de te verwijderen sliblaag is van de westelijk van het stort gelegen watergang. Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Winschoten uitgevoerd door het adviesbureau Grontmij.

Het waterbodemonderzoek geeft aan dat er geen risico's zijn verbonden aan het verspreiden van het slib op de aangrenzende percelen. Omwonenden hebben hierover een brief ontvangen.

Na de sanering van de watergang zal de aanbesteding voor het aanleggen van de zuiveringsinstallatie, de onttrekkingfilters en het leidingwerk plaats vinden.