Ingezonden persbericht

ROBERT KRANENBORG EN EEN KEUR VAN ZIJN JONG TOPTALENT KOKEN IN DE POSTHOORN TE

MONNICKENDAM

Culinair Jammen met topkoks
Op donderdag 30 oktober aanstaande komen onder leiding van Robert Kranenborg een aantal
grote maar ook jonge meesters uit "zijn school" Culinair Jammen. Met inspiratie en creativiteit
komen ze naar de oevers van het IJsselmeer om de sterren van de hemel te koken. Onder de
noemer "Waterland op de kaart" wordt het in samenwerking met het Noord Hollandse
toprestaurant de Posthoorn te Monnickendam georganiseerd. Een culinair evenement dat de "oude
en nieuwe school" op unieke wijze laat samenkomen. De wijnen worden wederom verzorgd door
Ben van Leeuwen van Zuiderwoude wijnloods. De vinoloog gaat bij elke gang een mooie, passende
wijn selecteren, waardoor de avond ook wat wijn betreft een ontdekkingsreis van verschillende
smaken wordt.

Koken voor een goed doel
De topkoks koken voor Waterlanders, maar niet alleen voor de Waterlanders. Ook voor een goed
doel. Een belangrijk deel van de opbrengst gaat naar de AED organisatie in Uitdam. Deze
organisatie met vrijwilligers die direct hulp kunnen bieden bij plotseling hartfalen, komt niet alleen
de inwoners ten goede, maar ook de mensen die Waterland bezoeken.

Terugkerend evenement
Restaurant Posthoorn gaat ook bekijken of het evenement jaarlijks kan terugkeren. Posthoorn wil
samen met vooraanstaande chefs, maîtres en sommeliers kennis en kunde over dragen aan de
nieuwe generatie vakgenoten. Zoals de wijsheer Confusius het verwoorde: "wie oude kennis
koestert en voortdurend nieuwe vergaart, mag een leraar voor andere zijn". Dit valt perfect samen
met de doelstelling van de Posthoorn om jong talent uit Noord Holland op te leiden in het hoogste
culinaire segment. Daarnaast trachten we met evenementen als dit Waterland op de (culinaire)
kaart te krijgen en wij nemen daar graag het initiatief in.

Boeken
Wilt u graag deelnemen aan deze culinaire ervaring waarin het goede doel en Waterland centraal
staat? Neem contact op met de Posthoorn. De kosten voor het couvert, inclusief het
wijnarrangement, bedragen 125, - per persoon. Hiervan gaat een belangrijk deel naar de AED
vereniging in Uitdam.

ACHTERGROND INFORMATIE

Restaurant Posthoorn
Gevestigd in een Rijksmonumentaal pand bevindt restaurant Posthoorn zich In het idyllische
Zuiderzeestadje Monnickendam. Een oase van rust op een steenworp afstand van het drukke
Amsterdam. Het restaurant is onderdeel van het kleinschalige hotel Posthoorn en bezit vijf luxe
themasuites. Iedere suite kenmerkt zich door warmte, geborgenheid en een hoog verblijfscomfort.
Het restaurant met een Fransmediterrane keuken is vernieuwend in een klassieke omgeving. Door
Guide Michelin beloond met een Bib Gourmand voor de sublieme prijs-kwaliteit verhouding is het
inmiddels de culinaire hotspot van Noord-Holland.



Ingezonden persbericht