LOEIENDE SIRENES EN RECHTER SPELEN ADVOCATEN GEVEN LES OP WEEKENDSCHOOL

Rotterdam, 29 oktober 2008 Vijf zondagen krijgen kinderen uit achterstandswijken in de Weekendschool les van de advocaten van NautaDutilh om kennis te maken met het begrip recht (beeld in bijlage). Kinderen maken in eerste instantie kennis met juridische beroepen zoals advocaat, rechter, officier van justitie, politieagent en een medewerker van bureau Halt. Op een eiland zonder wetten ervaren zij hoe belangrijk regels zijn om conflicten op te lossen en maken zij daarna zelf een grondwet. Een van de lesdagen wordt door de kinderen op het politiebureau doorgebracht inclusief loeiende sirenes in de arrestantenkamer, kogelvrije vesten in het politiebusje en bezoekje aan een isoleercel. Tijdens de lesdas bij het advocatenkantoor zelf leren de kinderen over verschillende rechtsgebieden, met cases over bijvoorbeeld diefstal en intellectueel eigendom. De laatste lesdag is aanstaande zondag 2 november en sluit de serie af met een bezoek aan de rechtbank Rotterdam waar de kinderen tot in detail een rechtszaak naspelen.

De lessen over recht die NautaDutilh bij Weekendschool geeft zijn een groot succes. De kinderen vinden ze spannend en indrukwekkend. Het is een prachtige manier voor ons om een bijdrage te leveren aan de kansen van deze leerlingen en hun begrip van recht en alles wat daarmee samenhangt te vergroten. Onze advocaten worden op hun beurt uitgedaagd om op een creatieve manier hun werkterrein uit te leggen en vanuit een hele andere invalshoek te benaderen, zegt Marc Blom, bestuursvoorzitter van NautaDutilh.

Al sinds 2006 is NautaDutilh betrokken bij de Weekendschool. De Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor jongeren tussen tien en veertien jaar, afkomstig uit achterstandswijken. De jongeren volgen drie jaar lang op zondag lessen van gastdocenten om zo hun perspectieven te verbreden, hun zelfvertrouwen te vergroten en hen aansluiting te laten vinden bij brede lagen in de Nederlandse samenleving. Er zijn negen Weekendscholen in Nederland (zie ook www.imcweekendschool.nl).

Contact voor de media voor NautaDutilh:
Van Kempen PR & PA, Veronique van Zanten via telefoonnummer 06-518 31 707 of v.vanzanten@kempenpr.nl meer over NautaDutilh op www.nautadutilh.com


------ Einde van doorgestuurd bericht