Ingezonden persbericht


Metalektro bedrijven aan de slag met ontwikkeling van werknemers!

Onder het motto: "World Class Performance ­ blijven leren én presteren" zullen op 30 oktober tijdens het A+O jubileumcongres de personeelsverantwoordelijken in de Metalektro aan de slag gaan om gezamenlijk te komen tot oplossingen voor het nijpende personeelstekort in haar branche en binnen bedrijven.

Sinds begin 2008 is er een recordhoogte bereikt aan openstaande vacatures in de Metalektro in Nederland, in totaal 6.300. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van de Arbeidsmarktmonitor 2008, die deze maand eerder is gepubliceerd door de Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro (A+O). Erik Holtslag, directeur van A+O: "Sinds 2002 is het aantal openstaande vacatures nog nooit zo hoog geweest. Er tekent zich langzamerhand een trend af dat bedrijven wel meer personeel nodig hebben, maar dat dat personeel heel lastig is te vinden. En dat baart zorgen." Holtslag: "Gezien de wervingsproblemen, moet de aandacht vooral uitgaan naar het behoud van werknemers. Bedrijven moeten zich gaan richten op het aantrekkelijk maken van werk én de loopbaan van werknemers, om vrijwillig vertrek te voorkomen. Uit de Arbeidsmarktmonitor blijkt dat onvrede met de huidige baan en onvoldoende loopbaanperspectief op dit moment belangrijke redenen zijn voor vertrek. Daar moeten we dus wat aan doen."

Daarom zal in de Amsterdam Arena op 30 oktober het thema 'ontwikkeling van werknemers' -en daarmee de slagkracht van de ondernemingen in hun internationale markt- centraal worden gesteld met de personeelsverantwoordelijken. A+O heeft een dagvullend repertoire samengesteld met inspirerende sprekers zoals presentatrice en televisiemaakster Jacobine Geel en Olympisch coach van het jaar Robin van Galen. Keynote speaker is trainer en managementcoach Jan van Setten, hij zal de dag inleiden met zijn visie over het inspireren van mensen die een passie hebben voor techniek. Daarnaast zal A+O samen met de branche tijdens het congres aan de slag gaan om tot oplossingen te komen middels groepssessies en best-practises.

"De fundamentele vraag voor de komende jaren voor de sector is: hoe houden we onze mensen binnen?", stelt Holtslag. "We zullen vol moeten inzetten op loopbaanontwikkeling, functieroulatie, persoonlijke ontwikkelingsplannen en leeftijdsbewust personeelsbeleid. Want dat zijn de maatregelen waarmee je je personeel kunt binden en boeien. Dus wil je een gezonde toekomst voor je bedrijf: investeer in je personeel!"

De Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding (A+O) bestaat 25 jaar en heeft daarom een speciaal programma samengesteld om de ontwikkeling van werknemers binnen de sector onder de aandacht te brengen en op peil te houden. Zo hebben werknemers in de Metalektro de komende jaren recht op extra vrije dagen om zich bij te scholen binnen hun vakgebied. A+O verwacht een positieve bijeenkomst waar verschillende gezaghebbende gezichten uit de Metalektro met elkaar in debat gaan en op zoek gaan naar strategieën die de groei en de huidige status van de branche ook voor de toekomst handhaven. Met haar jubileumactiviteiten haakt A+O in op de thema's uit de Arbeidsmarktmonitor.

Voor meer informatie over het congres kunt u naar: www.25jaarontwikkeling.nl

----
Noot voor de redactie