Nederlandse Moslim Omroep

Persbericht Verkenningen Special

30 oktober 2008

Expertmeeting over dilemma's in allochtone gezondheidszorg nu online

Interculturele gezondheidszorg vergt nieuwe deskundigheid

Met de vergrijzing van de migranten in Nederland neemt hun behoefte aan zorgverlening toe. Maar in de praktijk blijkt dat hulpverleners en hulpbehoevenden snel verstrikt raken in communicatieproblemen. De NMO stelt nu op haar website een videoregistratie beschikbaar over interculturele zorg.

Wat moet je als zorgverlener doen als je cliënt van Marokkaanse afkomst zegt door een djinn te zijn bevangen? Wat moet je als hulpbehoevende doen als de thuiszorg je huis schoonmaakt, maar je omgeving dit opvat als een tekortschietende schoondochter?

Dit najaar vond onder auspiciën van het Ramadan Festival en Zorgpodium een expertmeeting plaats over interculturele zorg. De Nederlandse Moslim Omroep was erbij en legde de bijeenkomst vast. Samen met enkele interviews vormt deze videoregistratie een nieuwe aflevering van de NMO-internetserie Verkenningen Specials. Deze serie gaat over bijeenkomsten en debatten die stof doen opwaaien in de Nederlandse moslimgemeenschap. De gehele videoregistratie is vanaf 1 november 2008 te zien op www.nmo.nl.

Klik dus vanaf 1 november op: interculturele gezondheidszorg

Volgende aflevering van Verkenningen Specials:

Don't Look Now, symposium over beeldcultuur en religie in Kosmopolis Den Haag

Online: 8 november 2008.

Verkenningen Special

Te bekijken op onze website www.nmo.nl