Onvoldoende zicht op het sportveld

04/11/2008 11:10

MissPublicity

Onvoldoende zicht op het sportveld

Kinderen sporten vaak met beperkte visie, ouders blijken slecht geïnformeerd.

Lichaamsbeweging is essentieel voor kinderen. Sporten helpt hen niet alleen om fit te blijven, ook raken zij door voldoende beweging agressie kwijt en overwinnen zij neerslachtige stemmingen. Recentelijk is echter gebleken dat niet alle kinderen zorgeloos sporten, zo'n 15 procent van hen heeft matig tot slecht zicht aan tenminste een oog. Dit is gebleken uit een onderzoek (Visser Contactlenzen)dat onlangs werd gehouden naar de gesteldheid van ogen van sportende kinderen. 10 procent van de onderzochte groep kinderen heeft aan beide ogen een afwijking en ziet hierdoor minder dan 80 procent.

Onveilige situaties

Het dragen van een bril wordt door veel kinderen als onhandig ervaren tijdens het sporten. Het onderzoek dat onlangs werd gehouden onder 150 kinderen, heeft uitgewezen dat 80 procent van de kinderen die een bril dragen deze dan ook afzetten tijdens het sporten. Een vervelende bijkomstigheid is dat dit onveilige situaties op kan leveren. Het overgrote deel van de brildragende kinderen heeft aangegeven liever lenzen te dragen tijdens sportieve activiteiten. Ouders liggen echter vaak dwars omdat zij denken dat het dragen van contactlenzen op jongere leeftijd schade aanricht. Zo zouden kinderogen meer zuurstof nodig hebben en beschadigd kunnen raken door het gebruik van lenzen. In werkelijkheid zijn ogen op tweejarige leeftijd al volgroeid en hebben kinderogen even veel zuurstof nodig als volwassen ogen. Feitelijk zijn er geen gezondheidsredenen om niet op jongere leeftijd met contactlenzen te beginnen.

Innovatie

Eén van de grootste voordelen van contactlenzen ligt op het terrein van sporten. Een bril dragen tijdens het sporten is gewoonweg onhandig. De pionier in de ontwikkeling van contactlenzen en één van 's werelds grootste producenten van hoogwaardige contactlenzen, CooperVision, heeft nu MyVision geïntroduceerd. MyVision verschaft ouders heldere en duidelijke informatie over de veiligheid, hygiëne en het gemak van kindercontactlenzen. De contactlenzen van MyVision behoren tot een compleet nieuwe generatie zachte lenzen waarmee voorheen brildragende kinderen zich niet meer gehinderd hoeven te voelen in hun bewegingsvrijheid en vrijuit kunnen sporten.





http://wijwillenlenzen.nl