Datum: 5 november 2008

Lisse Zonder rijbewijs en onder invloed veroorzaken aanrijding De politie heeft een 57 jarige man uit Hillegom aangehouden nadat deze op de Van Speykstraat nabij de kruising Kanaalstraat tegen een voorganger was gebotst. Dit gebeurde dinsdag 4 november rond 23.55 uur. Omdat er geen schade zichtbaar was reed de veroorzaker naar zijn woning. Omdat de politie al eerder informatie had ontvangen dat hij vermoedelijk onder invloed was en al op zoek naar hem was, werd naar zijn huisadres gegaan. Daar werd hij aangehouden. Hij bleek inderdaad te veel gedronken te hebben en had geen rijbewijs. De uitslag van zijn ademanalyse was 975 ug/l. De limiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Leiden Aanhouding heling gestolen fiets De politie heeft dinsdag 4 november rond 15.00 uur op het Kort Rapenburg een 39 jarige vrouw uit Leiden aangehouden. Zij reed op een blauwe Gazelle damesfiets die op 18 december 2007 aan de Poolster in Katwijk gestolen was. Omdat er van die diefstal aangifte was gedaan kon de politie dit snel vaststellen. De vrouw verklaarde dat zij de fiets een jaar geleden had gekocht op een rommelmarkt in de Groenoordhallen. De fiets is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal voor heling op tegen de vrouw.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Aanhoudingen na vernieling De politie heeft woensdag 5 november rond 03.20 uur vijf jongens van 19 en 20 jaar uit Rotterdam, Amsterdam en Aerdenhout aangehouden op verdenking van het plegen van vernieling in het station. De politie kreeg een melding dat de jongens zich schreeuwend ophielden in het station en vernielingen pleegden. Ook zouden ze drie bezems bij zich hebben terwijl ze heen en weer liepen. De politie trof een kapotte ventilator aan. Volgens enkele jongens hadden zij met een klein boksballetje gevoetbald waarna de ventilator was kapot gevallen.

Leiden Bromfietser aangehouden na reeks overtredingen De politie heeft dinsdagmiddag 4 november een 19 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden na een reeks overtredingen. Agenten zagen de bromfietser op de Engelendaal in Leiderdorp rijden en wilden hem staande houden voor een controle van het rijwiel en vanwege eerdere overtredingen diezelfde dag. De bromfietser wist toen nog door zijn hoge snelheid te ontkomen. Ook nu ging de bromfietser er vandoor met hoge snelheid en negeerde het stopteken. De bromfietser reed over de Sumatrastraat en stak diverse kruisingen over zonder af te remmen. Ter hoogte van de kruising met de Lage Rijndijk botste de bromfietser tegen twee vrouwen op een snorfiets en een 16 jarige fietsster. De drie kwamen ten val waarbij de fietsster met haar hoofd tegen het wegdek sloeg. De bromfietser is doorgereden en reed bij het rode verkeerslicht de Lage Rijndijk op. Verderop sloeg de motor van de bromfiets af waarna de Leidenaar werd aangehouden. Tegen de Leidenaar wordt proces verbaal opgemaakt tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie doet verder onderzoek.

Voorschoten Buurvrouw voorkomt inbraak in woning Dankzij een oplettende en reagerende bewoonster van een woning aan de Johan Willem Frisolaan, werd dinsdag 4 november rond 16.20 uur een inbraak een woning van haar buren voorkomen en kon de politie de dader aanhouden. De verdachte, een 19 jarige man uit Den Haag, is voor het verdere onderzoek ingesloten. De vrouw zag de verdachte proberen een ruit van de woning van haar buren in te slaan. Zij tikte op het raam waarop de verdachte de benen nam. De vrouw belde onmiddellijk 112 met een goed signalement van de dader. Dankzij die melding kon de politie kort na die melding de verdachte op de Wijngaardenlaan aanhouden.

Woubrugge Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 41 jarige man uit Ter Aar. Agenten troffen de man dinsdag 4 november rond 19.25 uur slapende in zijn auto aan op de Kruisweg. Hij had gedronken en werd aangehouden. Aan het politiebureau volgde zijn ademanalyse. Die had een uitslag van 660 ug/l. De limiet in het verkeer ligt bij 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

Zevenhoven Fiets terug dankzij oplettende buutbewoner Dankzij een oplettende buurtbewoner is het de politie gelukt om een gestolen fiets terug te zetten waar hij thuishoort en twee verdachten voor de diefstal aan te houden. Woensdag 5 november meldde een buurtbewoner dat hij zag dat twee mannen aan het Noordeinde tuin in en tuin uitliepen, er even later met een fiets uitkwamen en er mee weggingen. De politie reageerde direct maar trof de twee in de omgeving van het Noordeinde niet meer aan. Aan passerende automobilisten werd gevraagd of zij mogelijk iets in de omgeving hadden gezien wat ze was opgevallen. Eén bestuurder vertelde dat hij twee mannen op de Bloklandseweg in Vrouwenakker had zien lopen die zich nogal vreemd gedroegen. De agenten gingen direct naar de opgegeven plaats en troffen daar twee mannen uit Alphen aan den Rijn van 29 en 34 jaar. Zij voldeden aan het signalement en al snel kwam er uit dat ze de fiets in een sloot hadden gegooid. De fiets werd er uit gevist en door de politie weer teruggezet in een schuur van een woning aan het Noordeinde waar hij uit gestolen was. De politie bedankte de melder voor zijn alertheid en nam de verdachten mee naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal opgemaakt. De jongeste verdachte werd daarna in vrijheid gesteld. De oudste had nog een boete van 80 euro open staan. Tot die betaald is zit hij nog vast.

Moordrecht Man aangehouden voor rijden op gestolen fiets De politie heeft woensdag 5 november rond 00.30 uur op de Zwanendreef een 41 jarige man uit Moordrecht aangehouden. Agenten stelden bij een controle vast dat hij reed op een recentelijk in Boskoop gestolen Gazelle damesfiets. Zelf verklaarde hij dat hij de fiets geleend had. Agenten controleerden de man nadat ze hem zonder licht over het voetpad zagen fietsen. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.