Gemeente Hoorn


Onderscheiding voor drie oud-vrijwilligers van de brandweer

5 november 2008 - Drie leden van de vrijwillige brandweer in Hoorn ontvingen op dinsdag 4 november 2008 uit handen van burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen een koninklijke onderscheiding. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Vrijwillige brandweerlieden staan naast hun dagelijkse werk klaar om in geval van nood hulp te bieden in risicovolle situaties. Afgezien van het uitrukken voor brand, hulpverlening en ongevallen besteden zij veel vrije tijd aan opleidingen, oefeningen en andere brandweeractiviteiten. Op dinsdag 4 november 2008 hebben de heren H. Vondrach (na een periode van 32 jaar), N. de Best (na een periode van 21 jaar) en B. Nottet (na een periode van 20 jaar) afscheid genomen van de vrijwillige brandweer in Hoorn.

De heer H. Vondrach Harm Vondrach is op 1 augustus 1976 tot de vrijwillige brandweer van de gemeente Hoorn toegetreden. Hij begon als brandwacht. Vanaf zijn start bij de vrijwillige brandweer is hij actief geweest voor de blusgroep Centrum, waar hij de nodige cursussen volgde. In 1988 behaalde hij het diploma brandwacht 1e klas en zijn grootrijbewijs. In de afgelopen periode bekleedde hij de functies van chauffeur en stuurman. In 2000 haalde hij zijn vaarbewijs. In het dagelijks leven werkt de heer Vondrach in de bouw.

De heer N. de Best Nico de Best is op 15 februari 1987 tot de vrijwillige brandweer van de gemeente Hoorn toegetreden. Hij is begonnen bij de blusgroep Centrum maar is na verloop van tijd overgegaan naar de blusgroep Blokker, waar hij de nodige cursussen volgde. In 1989 behaalde hij het diploma brandwacht. Een jaar later haalde hij het diploma brandwacht 1e klas (inclusief gaspakdrager). In 1995 haalde hij het diploma hoofdbrandwacht. In de afgelopen periode bekleedde hij de functies hoofdbrandwacht, verkenner gevaarlijke stoffen en gaspakdrager.

De heer B. Nottet Bertus Nottet is in 1988 tot de vrijwillige brandweer van de gemeente Hoorn toegetreden. Hij begon als brandwacht. Vanaf het begin is de heer Nottet actief geweest voor de blusgroep Centrum, waar hij de nodige cursussen volgde. In 1988 behaalde hij het diploma brandwacht. In 1990 behaalde hij het diploma brandwacht 1e klas en het diploma pompbediener. In 2000 behaalde hij zijn vaarbewijs. In de afgelopen periode bekleedde hij de functies van chauffeur en stuurman.