Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 05-11-2008

SIERADEN BUIT BIJ WINKELINBRAAK

DORDRECHT- In de nacht van 3 op 4 november 2008 is bij een juwelier in het centrum voor ruim 1300,- euro aan sieraden gestolen. De eigenaar van de zaak ontdekte vanmorgen een klein gat in de ruit van de etalage waar diverse sieraden lagen. Daar zag hij dat er een ketting en oorbellen waren gestolen. De politie heeft ter plaatse de aangifte opgenomen en de zaak in onderzoek genomen.

POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR BRANDSTICHTING

DORDRECHT Een 33-jarige man uit Dordrecht is op dinsdagmiddag 4 november 2008 aangehouden als verdachte van brandstichting. De brandstichting vond plaats op zondagmorgen 2 november 2008 in een woning aan de Roerdompstraat. De verdachte gooide benzine door de brievenbus en stak de boel in brand. De brand werd door de bewoners geblust. Later maakte de brandweer het karwei af. Er raakte niemand gewond. De voordeur en de gang liepen schade op. Na onderzoek kwam de politie bij de verdachte uit. De bewoners hadden de woning van de verdachte gehuurd en de verdachte wilde deze uit de woning zetten. Toen dit niet lukte stak hij vermoedelijk het huis in brand. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

KLEDINGDIEF AANGEHOUDEN

DORDRECHT- De politie heeft op dinsdag 4 november in het centrum van Dordrecht een 52-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden, die met behulp van een geprepareerde tas kleding wilde stelen uit een winkel. Een medewerkster van de kledingzaak hoorde de detectiepoortjes afgaan toen de verdachte de winkel wilde verlaten. Bij onderzoek door een beveiligingsbeambte bleek de Rotterdamse voor 93,40 euro aan kleding in de tas te hebben gestopt. Zij deed afstand van de gestolen goederen en de geprepareerde tas. De vrouw is door de politie meegenomen naar het politiebureau, waar ze werd ingesloten. Na verhoor werd de winkeldievegge met een dagvaarding naar huis gestuurd.

13-JARIGE MEISJES AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

DORDRECHT- Twee 13-jarige meisjes uit Dordrecht zijn op dinsdag 4 november in een winkel op de Voorstraat door de beveiliging betrapt bij het stelen van sieraden en make-up. Bij controle bleken de meisjes ook bij twee andere winkels goederen te hebben gestolen. Ze betuigden veel spijt van hun daden te hebben en deden afstand van de gestolen goederen. De politie heeft hen overgedragen aan hun ouders. De zaak wordt verder afgehandeld door bureau Halt.

COSMETICA BUIT BIJ WINKELDIEFSTAL

ZWIJNDRECHT- Een 21-jarige inwoner van Zwijndrecht is dinsdagmiddag een supermarkt betrapt op het stelen van cosmetica. De winkeldief is aangehouden en door de politie meegenomen naar het politiebureau te Dordrecht. De verdachte verklaarde niet voldoende geld bij zich te hebben gehad. Na het betalen van een boete kon hij naar huis terug.

MAN BELEDIGT POLITIEAGENTEN

DORDRECHT- In de nacht van 4 op 5 november controleerde de politie de bestuurder van een personenauto. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Dordrecht, kon geen rijbewijs laten zien. Ook had hij geen identificatiebewijs bij zich. Daarop werd de man meegenomen naar het politiebureau. Onderweg gedroeg hij zich vervelend en begon zich te verzetten. Hij werd daarop in de boeien geslagen, waarna de Dordtenaar het noodzakelijk vond om de agenten te beledigen. De man kreeg bekeuringen voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en ID. Voor de beledigingen wordt hij nog nader gehoord.