Gemeente Schouwen-Duiveland


met startersleningen

Gemeente Schouwen-Duiveland koploper met startersleningen

Publicatiedatum: 05 november 2008
Datum laatst gewijzigd: 05 november 2008

Â- PERSBERICHT -

Datum

Woensdag 5 november 2008

J. van der Laan, tel. (0111) 452 121

De gemeente Schouwen-Duiveland is Zeeuws koploper als het gaat om het aantal startersleningen dat vanaf 1 januari 2007 is verstrekt. Schouwen-Duiveland blijft grotere gemeenten, zoals Middelburg en Vlissingen voor met een aantal van 22 verstrekte leningen. Het merendeel daarvan (17) is verleend voor de aankoop van een huis in Zierikzee.

Sinds de invoering van de regeling in 2005 heeft de gemeente totaal 30 leningen verstrekt aan nieuwkomers op de woningmarkt. Met ingang van 2007 betaalt het rijk voor de helft mee waardoor de gemeente meer aanvragers kan helpen. Op dit moment beraadt ook de provincie Zeeland zich om mee te betalen aan de regeling.

De starterslening is één van de mogelijkheden om starters op de koopwoningenmarkt te ondersteunen. Deze lening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat, op basis van het inkomen, bij de bank kan worden geleend. De hoogte van de starterslening hangt af het inkomen, het eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente. Starters kunnen maximaal ⬠36.000,-- lenen.

De totale koopsom (dus inclusief alle kosten) van de woning mag niet meer bedragen dan

⬠180.000,--.