Nederlandse Tafeltennisbond

project iplaypingpong
Ook in Veghel veel enthousiaste kinderen bij start project iplaypingpong
Ongeveer 200 kinderen gaan vanaf begin november enthousiast aan de start met de wekelijkse tafeltennislessen tijdens het gymnastiekuur. In samenwerking met de gemeente Veghel en de lokale schoolsportcommissie hebben vier basisscholen zich gemeld bij TTCV Herwaarden om deel te nemen aan het project iplaypingpong.

Demonstratie tussen wethouder Riny van Rinsum (rechts) en Jonah Kahn tijdens de start van iplaypingpong bij
TTCV Herwaarden in Veghel. (FOTO: © TTCV / NTTB)

De interesse voor het project werd bij de kinderen gewekt bij de kick-off van het project op maandag 27 oktober in de zaal van TTCV Herwaarden. Wethouder Riny van Rinsum gaf met een korte balwisseling de officiële startsein. Hij deed dit samen met topspeler en goochelaar Jonah Kahn. Samen met Pascal van Gemert, speler van TTCV Herwaarden, verzorgde hij een perfecte tafeltennisdemonstratie voor de schooljeugd.

Na afloop van de demonstratie namen de kinderen zelf alvast een voorproefje op de trainingen door met balletjes en tafeltennisbatjes aan de slag te gaan. Groepjes kinderen deden een spelletje "Rond de tafel" met Pascal en Jonah, anderen speelden tegen elkaar en ook een aantal kinderen probeerden de trucjes van Jonah na te doen.

Na anderhalf uur gingen de kinderen met een voldaan gevoel naar huis, in afwachting van de eerstvolgende training. Gedurende zes weken maken alle kinderen kennis met de tafeltennissport. Daarna krijgt een aantal kinderen nog een vervolgtraject aangeboden.

TTCV Herwaarden is onlangs gestart met een imagocampagne. Er worden diverse acties georganiseerd om de tafeltennissport te promoten in de gemeente. Het project iplaypingpong sluit uitstekend aan bij deze campagne van de vereniging.

NTTB/TTCV Herwaarden