Gemeente Waddinxveen


Probleem openbare verlichting verholpen

De laatste weken waren er hardnekkige storingen in de straatverlichting. Vooral in de omgeving van de Graanakker, de Dreef en de Limaweg heeft een reeks van storingen gezorgd voor het herhaaldelijk uitvallen van de openbare verlichting. Dit heeft langer geduurd dan gewenst.

Inmiddels is vastgesteld dat er in twee verdeelstations een defecte TF-relais (een soort schakelaar) is. Zolang deze niet vervangen zijn, wordt de verlichting handmatig ingeschakeld. Dit kan als gevolg hebben dat de verlichting iets later of eerder aan of uit gaat dan gebruikelijk.

De gemeente heeft veel reacties gehad op de niet werkende openbare verlichting. De zorgen en klachten zijn begrijpelijk. Er is met man en macht gewerkt aan het opsporen van de oorzaken. Naast de storing van de straatverlichting zijn er helaas ook twee algemene stroomstoringen geweest, met ieder hun eigen oorzaak. Bovendien was de gemeente bezig nieuwe lantaarnpalen in de wijk te plaatsen. Dat maakte het opsporen van de oorzaken moeilijk en tijdrovend.

Zie ook:
Storingen openbare verlichting veroorzaken overlast in wijk Zuidplas