Gemeente Onderbanken


Inbrekers weer actief tijdens donkere maanden

Met name in de donkere maanden zijn inbrekers zeer actief en ook dit jaar is dat weer het geval. De politie heeft gemerkt dat inbrekers het vooral gemunt hebben op deuren waar al dan niet een nachtslot op zit. De inbrekers zetten een schroevendraaier tussen de deur en het kozijn en krijgen de deur zo binnen enkele seconden open. Ze blijven maar een paar minuten binnen waarbij ze vooral (auto)sleutels en andere zaken pakken die binnen handbereik liggen. Meerdere malen is daarmee vervolgens ook nog eens de auto van de gedupeerden gestolen. De politie adviseert u om vooral het nachtslot op de deur te doen, ook als u maar 'even' weg bent. Daarnaast is het verstandig de sleutels niet op makkelijke plekken, zoals het kastje naast de voordeur, te leggen. Zorg tevens voor goede buitenverlichting, want inbrekers staan niet graag in de spotlights. Maar wees alert, want inbrekers zijn niet alleen in het donker actief, helaas slaan ze zelfs op klaarlichte dag hun slag.

Woninginbraken staan hoog op de prioriteitenlijst van het politiekorps. Daarom wordt er tijdens surveillancediensten extra op gelet. Maar mocht u nou in uw omgeving vreemde dingen zien, bijvoorbeeld mensen die zich verdacht ophouden in onbekende auto's of heeft u andere informatie, geef dat dan door. Juist deze informatie kan de politie helpen inbrekers te pakken. Dit kan via het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844 (lokaal tarief) of anoniem via MeldMisdaadAnoniem 0900-7000 (gratis)

Voor praktische inbraakpreventietips kunt u kijken op www.politiekeurmerk.nl Via deze website kunt u ook een afspraak maken met een erkend bedrijf voor een persoonlijk preventieadvies. Op www.pit.tv, politie-tv op internet van het politiekorps, treft u ook een rapportage over "hengelen", hoe inbrekers heel eenvoudig weten binnen te komen en wat u daartegen kunt doen. Door het nemen van eenvoudige maatregelen kan een inbraak, met alle nare gevolgen van dien, vaak voorkomen worden.