Politie Twente

Persbericht Politie Twente 5 november 2008

Meisje van de fiets gereden, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 17-jarig Enschedees meisje is dinsdagmiddag 4 november in haar woonplaats van haar fiets gereden door een bestuurder dan wel bestuurster van een personenauto.

Woensdagmiddag 5 november verscheen op het afdelingsbureau Enschede-Noord van de politie Twente een Enschedees meisje van 17 jaar. Zij vertelde dat ze dinsdagmiddag de 4e om ongeveer 16.00 uur over de Kotkampweg in Enschede reed en bij groen licht de kruising met de Oldenzaalsestraat overstak om haar weg via de Potsweg te vervolgen.

Bij dit oversteken werd ze van achteren aangereden door een automobilist dan wel automobiliste die vanaf de Oldenzaalsestraat rechtsaf de Potsweg inreed en achter haar langs wilde rijden. Hierbij werd de fiets van de 17-jarige door de auto geraakt en viel ze op de grond. De bestuurder dan wel bestuurster van de auto reed zonder te stoppen door. Volgens het slachtoffer zijn getuigen nog achter de auto aangereden maar is niet bekend of er een kenteken is opgenomen.

Het meisje is gewond geraakt aan knie en heup en was erg duizelig. In eerste instantie is ze naar huis gegaan en woensdagmiddag naar het politiebureau gekomen om e.e.a. te melden. De politie wil nu graag in contact komen met mensen die de aanrijding hebben gezien en met name ook met die getuigen die achter de veroorzaker dan wel veroorzaakster zijn aangereden en die mogelijk wat meer gegevens van de auto hebben genoteerd.

Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Noord van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-139542)