Gemeente Cromstrijen


Aanbieding begroting 2009 met gouden randje

Op dinsdag 4 november overhandigde wethouder Financiën, Hans Flieringa, op gepaste wijze het 'begrotingskoffertje' aan burgemeester Giel Janssen. Voordat de wethouder de inhoud van de koffer onthulde, stak hij met onderstaand verhaal van wal:

"Voorzitter, leden van de raad, dames en heren,

U heeft kennis kunnen nemen van de begroting 2009-2010. Alle opdrachten die u ons heeft meegegeven in de kadernota zijn in deze begroting verwerkt. Ik zou kunnen volstaan met "hier is ie".

Ik doe dat echter niet. Niet zonder U als gemeenteraad en onze ambtenaren te danken voor uw inzet om er weer een mooie sluitende begroting van te maken. Een begroting die sluit met een verhoging van de lasten van gemiddeld 1,5%.

Waar er bij andere overheden grote zorgen bestaan over bevroren gelden hebben wij die problemen niet. Cromstrijen is dan ook een GOUDEN GEMEENTE!

Om die woorden kracht bij te zetten heb ik vorige week een opgravinkje gedaan in de Rinkelpit. U weet wel dat cultuurhistorische element dat vroeger in de Oosterse Bekade Gorzen lag, een diepe waterbron waar ooit dieven een kluis in hebben gegooid. Als je daar goed luisterde kon je het goud horen rinkelen. Die rinkelpit zal door Delta Natuur worden hersteld. En het resultaat van mijn archeologische onderzoekje vindt u, burgemeester, bij de begroting.

Ik hoop dat u het wilt zien als een symbool voor het vele zoet dat in de toekomst van de gemeente Cromstrijen in het verschiet ligt."

Begroting 2009