Ingezonden persbericht


Persbericht


---

METRO KOMT MET EENMALIGE MIDDAGEDITIE

Amsterdam, 4 november 2008

Metro, de uitvinder van het gratis dagblad, komt op woensdag 5 november met een eenmalige middageditie rondom de uitslagen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De editie wordt in een oplage van 150.000 exemplaren op de grote stations verspreid. Metro werkt sinds begin dit jaar al samen met CNN omtrent de verkiezingen.

Hoofdredacteur Robert van Brandwijk reageert: De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn dit jaar groter en populairder dan ooit en begonnen al vroeg met de breed uitgemeten strijd om de Democratische kandidatuur. De hele wereld kijkt de laatste weken naar Amerika en wij dus ook. Met deze speciale middageditie kunnen wij als één van de eerste landelijk verschijnende dagbladen de officiële uitslag brengen: John McCain of Barack Obama.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Robert van Brandwijk, hoofdredacteur Metro Holland, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 560.000 exemplaren gratis verspreid via NS-stations, RET Rotterdam, GVB Metrostations Amsterdam, GVU Utrecht, McDonald s restaurants, Postkantoren, Super de Boer, Jan Linders supermarkten, Deen supermarkten, Q-Park parkeergarages, universiteiten en scholen. De 1.831.000 dagelijkse lezers (NOM Print Monitor 2008-1) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend. Wekelijks lezen 3.2557.000 mensen Metro.

Metro is het grootste en snelst groeiende dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 70 edities in 20 landen in 17 talen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Dagelijks lezen meer dan 20 miljoen mensen Metro. www.metronieuws.nl