Fascinerend portret: Kurt Cobain

Kurt Cobain
De rocklegende in beeld
'It's better to burn out than to fade away'

De dood van Kurt Cobain in 1994 schokte de wereld. De zelfmoord van de bewonderde én verguisde rocklegende dreef zijn fans tot waanzin. Wie was Kurt Cobain eigenlijk? Een muzikaal genie, een drugsverslaafde, of beide? Zijn eerste geautoriseerde en geïllustreerde biografie, Kurt Cobain, geeft antwoord op alle vragen.

Bestellen:

Kurt Cobain
Kurt Cobain
Charles R. Cross

Kurt Cobain, de drijvende kracht achter de band Nirvana, was geen gewone jongen. Al op zeer jonge leeftijd had hij grote interesse in muziek. Zijn tienerjaren werden -- naast een steeds extremere muzieksmaak -- gekenmerkt door rebellie, drugs en vandalisme. Cobain werd slechts 27 jaar oud. Zijn turbulente leven is nu indringend in kaart gebracht door bestsellerauteur Charles R. Cross.

Aan de hand van dagboekfragmenten, songs, tekeningen en andere persoonlijke documenten schetst de auteur een openhartig en intiem portret van het veel te korte leven van Kurt Cobain. Goede vrienden getuigen van de innerlijke strijd van de populaire rocklegende, zijn steeds terugkerende depressies en zijn identiteitsproblemen. Kurt Cobain beschrijft Cobains roerige jeugd, zijn huwelijk met Courtney Love, zijn drugsverslaving en zijn zelfmoord in 1994.

Kurt Cobain is prachtig geïllustreerd met materiaal uit het familiearchief, waarvan negentig procent niet eerder is getoond of gepubliceerd. In het boek bevindt zich bovendien een cd met niet eerder uitgebrachte interviews met Cobain.

Kurt Cobain

Charles R. Cross

Gebonden met uitneembare documenten en audio-cd, 160 pagina's

ISBN 978 90 215 3696 5

Prijs: ¤ 39,95

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:

Kosmos Uitgevers, Niek Puit, tel.: 030 - 234 92 72

E-mail: npuit@kosmosuitgevers.nl

Website: www.kosmosuitgevers.nl