Politie Twente

Persbericht Politie Twente 5 november 2008

Automobiliste overleden bij frontale aanrijding

Nijverdal

Een 29-jarige mevrouw uit Raalte is woensdagavond 5 november in Nijverdal bij een frontale aanrijding tussen twee personenauto's, om het leven gekomen.

Woensdagavond 5 november om ongeveer 18.20 uur werd een ernstige aanrijding gemeld op de N35 / Almeloseweg in Nijverdal. Bij komst van de politiemensen bleek dat buiten de bebouwde kom van Nijverdal twee personenauto's frontaal met elkaar in aanrijding waren gekomen. De bestuurster van een van de twee auto's, een 29-jarige mevrouw uit Raalte, is bij deze aanrijding om het leven gekomen.

Uit een onderzoek van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente is komen vast te staan dat een 37-jarige automobilist uit Nijverdal over de N35 reed in de richting van Nijverdal en dus uit de richting Raalte kwam. Voor de bebouwde kom van Nijverdal haalde hij een vrachtauto in, bestuurd door een 43-jarige man uit Delden. Door deze inhaalmanoeuvre kwam de 37-jarige frontaal in aanrijding met de auto van het 29-jarige slachtoffer die uit de richting Nijverdal aan kwam rijden.

Het vermoeden bestaat dat de 29-jarige mevrouw op slag dood is geweest. De 37-jarige veroorzaker van het ongeval mankeerde niets en is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake dood door schuld.

De beide voertuigen waren total-loss en zijn afgesleept. Het 29-jarige slachtoffer is door de brandweer uit het wrak van haar auto bevrijd.

De N35 / Almeloseweg is tussen Nijverdal en Marienheem op het moment van het schrijven van dit persbericht, in verband met het onderzoek nog steeds voor alle verkeer afgesloten. Tot hoe lang dit gaat duren is nog niet bekend. Het verkeer wordt omgeleid. (08-139704)