Letselschade advocaten en -experts verenigen zich in netwerk


BREDA, 20081031 -- Keurmerk gecertificeerde letselschade advocaten en -experts uit het hele land hebben zich verenigd in het netwerk 0800-ongeval. Sinds begin dit jaar biedt 0800-ongeval juridische ondersteuning aan slachtoffers van o.a. verkeers- of arbeidsongevallen bij het indienen en afhandelen van de schaderegeling. Door te bellen naar het gratis naamnummer 0800-ongeval (0800-6643825) wordt de beller, op basis van postcode, op een eenvoudige en adequate wijze direct in contact gebracht met de dichtstbijzijnde letselschade advocaat of -expert.

0800-ongeval: kwaliteit volgens de regels
Alle aangesloten kantoren voldoen aan de vereisten van het Keurmerk Letselschade, opgezet en vormgegeven in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland. Hiermee garandeert het netwerk dat de aangesloten kantoren volgens de regels werken en de vereiste basiskwaliteit bezitten. Met de nog veel gehanteerde no-cure-no-pay-afspraken wordt nog steeds misbruik van de onwetendheid van slachtoffers gemaakt. Ook worden slachtoffers verhandeld en met valse beloftes aan de hoogste bieder verkocht. Bij erkenning van aansprakelijkheid komen de kosten voor juridische en andere ondersteuning bovenop de totale schade en dienen dus ook gewoon vergoed te worden.

0800-ongeval: actieve schaderegeling
Naast kwaliteit volgens de regels is een ander uitgangspunt van 0800-ongeval dat actief schade wordt geregeld. Hiervoor is samenwerking aangegaan met landelijk opererende netwerken van revalidatietrainingscentra, rijangsttherapeuten en lotgenotengroepen. Door professionele hulp, juridisch maar ook medisch, samen te laten komen in een schaderegeling, is 0800-ongeval toonaangevend binnen de letselschadebranche.

Lancering van het netwerk op woensdag 5 november a.s. in Houten
Na een opstartperiode is een officiële lancering gepland op 5 november a.s. om 15.00 uur op de parkeerplaats van Restaurant De Roscam aan het Plein 25, 3991 DL Houten. Daar zullen alle letselschadespecialisten - symbolisch voor de letselschadebranche - op de kop gaan in een autokantelsimulator. Een situatie die slachtoffers van hen mee kunnen hebben gemaakt en waar de simulator hen kan helpen van de angst die hierbij wordt opgelopen af te helpen. Ook de partners van Revalidatiecentra OCA en het Platform voor Verkeerscounseling zullen hierbij aanwezig zijn.

Mr. Rob Vermeeren, initiatiefnemer 0800-ongeval en al bijna 15 jaar letselschadeadvocaat in Breda: `Dat slachtoffers in feite de dupe worden van illegale praktijken en daarbij onze branche geweld wordt aangedaan, was voor mij aanleiding om het initiatief te nemen en de krachten te bundelen. Met 0800-ongeval is een unieke samenwerking gerealiseerd en we zijn blij dat de behoefte wordt gedeeld en ondersteund door de Chronisch Gehandicapten Raad Nederland en Stichting De Ombudsman.'





Ingezonden persbericht