Persberichten
Knutseltips voor kids op KreaDoe 2008 Publicatiedatum: 29-10-2008

Pimp eens een vogelhuisje in plaats van gamen!

Wie op zoek is naar een leuk alternatief voor het urenlange gamen en tv kijken van zijn of haar (klein)kinderen, is bij KreaDoe aan het juiste adres. Op deze creatieve hobbybeurs, van 5 t/m 9 november a.s. in Jaarbeurs Utrecht, vinden bezoekers de laatste trends en materialen op het gebied van tientallen creatieve hobby's. Dit jaar wordt op de beurs extra veel aandacht besteed aan creatief bezig zijn met kids. Veel (groot)ouders kunnen op dit gebied wel wat tips en inspiratie gebruiken. Op het speciale themaplein KreaKids laten deelnemers zien wat er tegenwoordig aan materialen allemaal op de markt is en wat je daar thuis of bijvoorbeeld voor een verjaardagsfeestje mee kunt doen. Wie de smaak te pakken heeft, kan ter plekke uitgebreid oefenen, zowel volwassenen als kinderen kunnen meedoen aan verschillende workshops. Pimp en timmer met elkaar een vogelhuisje, bouw met natuurlijke materialen een compleet dorp of knutsel samen aan feestelijke kerstversiering. Op het plein wordt verder vijf dagen lang aan de langste tekening van de wereld gewerkt. In totaal heeft KreaDoe ruim 220 deelnemers.

Knutselen met je kids
Het KreaKids Plein is vijf dagen lang dé plek voor (groot)ouders en hun (klein)kinderen. De enthousiaste deelnemers aan het plein vormen een bron van inspiratie én informatie. Door middel van verschillende workshops en demonstraties laten ze verschillende technieken en mogelijkheden zien, waarmee men thuis eenvoudig aan de slag kan. Niet alleen als alternatief voor het gamen of tv kijken, maar ook voor kinderfeestjes en familiedagen. Playmais bijvoorbeeld is 100% natuurlijk knutselmateriaal, gemaakt van maïs en natuurlijke kleurstoffen. Je kunt het materiaal o.a. scheuren, snijden en knippen en door middel van een klein beetje water aan elkaar plakken. Brickadoo kennen sommige ouders misschien zelf nog wel. Met de bouwsets van losse steentjes kun je eindeloos blijven bouwen. Brickadoo heeft zich de laatste jaren echter steeds verder ontwikkeld en laat op KreaKids zien wat er tegenwoordig nog meer mogelijk is. K.D. van Ballegooie, Berbar en Huisraadidee laten zien hoe je met eenvoudige materialen het huis en de tuin (feestelijk) kan aankleden, versieren of pimpen. Bruynzeel organiseert het maken van de langste tekening van de wereld en de Puzzelman komt met 'ouderwetse' bordspelen in levensgroot formaat. Bij Zwanette's Sprookjesbos Atelier kunnen kinderen trollen, heksen en draken maken van fimoklei.

KreaDoe 2008
Dit jaar vindt de 20e editie plaats van KreaDoe, het grootste creatieve hobbyevenement van Nederland. Op KreaDoe kunnen bezoekers terecht voor de laatste trends, technieken en materialen op het gebied van tientallen creatieve hobby's. Van sieraden maken tot zelfmaakmode en van kaarten maken tot scrapbooken, mozaïeken en huis- en tuindecoratie. 'Creatieve nieuwkomers' dit jaar zijn o.a. taartdecoratie, feestelijk inpakken en spiegels decoreren. Het centrale thema van KreaDoe 2008 is Kerst. Bezoekers komen gegarandeerd in de kerstsfeer van de feestelijke aankleding, het KreaKerst Plein en de verschillende kerstactiviteiten die op het programma staan. Zo kan men op KreaDoe o.a. kerstsieraden- en kaarten maken, leren hoe je cadeautjes feestelijk inpakt en je taart een 'kerst-look' geeft.

Praktisch
KreaDoe 2008, 5 t/m 9 november 2008. Locatie: Jaarbeurs Utrecht. Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur. Entree: losse kaarten kosten aan de kassa ¤ 12,50,-. In de (online) voorverkoop kost een losse kaart ¤ 10,- en het KreaDoe voordeel arrangement ¤ 11,50 (entree, koffie/thee met appelgebak). De online voorverkoop loopt tot 5 november 2008.

Noot voor de redactie (