Diversiteitsdebat 2008: Hoe kunnen àlle jongeren meedoen?

10/10/2008 15:14

MOVISIE

Jongeren laten zich niet in één hokje vangen. Jongeren zijn Turks, Marokkaans, Surinaams of Nederlands. Gothic, gabber, hiphop of mainstream. Hetero, homo, lesbisch of bi. Hoe kunnen àlle jongeren meedoen in de samenleving? Op donderdag 6 november 2008 organiseren MOVISIE, Nederlands Jeugdinstituut / NJi en Youth in Action het Diversiteitsdebat 2008 met als titel Jong zijn in Nederland kent vele gezichten.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor iedereen - jong en oud, professionals en vrijwilligers, wetenschappers en politici - die geïnteresseerd is in jongerenparticipatie, diversiteit en de identiteitsbeleving van jongeren.

Programma

Op het programma staan korte lezingen, luchtige maar confronterende intermezzo's en natuurlijk een debat. Sprekers zijn onder andere Susie Green (SALTO Cultural Diversity), Tofik Dibi (Tweede Kamerlid GroenLinks), Rob Witte (expert jongerenparticipatie Forum), Naima Loukili (beleidsadviseur jongerenparticipatie Gemeente Amsterdam) en Inge van der Welle (onderzoeker UvA). Organisaties delen ervaringen en goede voorbeelden over de betrokkenheid van jongeren in hun werk. Fondsen en subsidieprogramma's vertellen over de subsidiemogelijkheden voor (jongeren)projecten.

Uitreiking Diversiteitsprijs 2008

De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de MOVISIE Diversiteitsprijs 2008 door Cees van Eijk, wethouder voor Welzijn, Cultuur en Integratie van de gemeente Utrecht. Deze prijs wordt dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer uitgereikt. De prijs gaat naar een project dat op innovatieve wijze de emancipatie en maatschappelijke participatie van jongeren tot 25 jaar bevordert.

Doe mee!

Deelname is gratis. Datum en tijd: 6 november 2008 van 9.30 tot 17.00 uur. Locatie: RASA in Utrecht. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.movisie.nl/diversiteitsdebat of neem contact op met MOVISIE Training & Advies, telefoon 030 789 22 22, e-mail training-advies@movisie.nl.





http://www.movisie.nl/diversiteitsdebat




Nederlands Jeugdinstituut