Cobra verandert communicatie op het water door Bluetooth(R) technologie toe te voegen

06/11/2008 15:16

PR Newswire

CHICAGO, November 6 /PRNewswire/ --

- Telefoonhoorn maakt verbinding met mobiele telefoon voor luide en duidelijke communicatie op het water

Cobra Electronics (Nasdaq: COBR) heeft vandaag de lancering aangekondigd van een nieuw watersportproduct dat een revolutie zal veroorzaken in de manier waarop mensen op het water met elkaar communiceren. De MR F300 BT EU telefoonhoorn, waarop een patent is aangevraagd, gebruikt MicroBlue(TM) technologie - alleen te verkrijgen bij Cobra - die schippers in staat stelt om luid en duidelijk gesprekken te voeren via een mobiele telefoon terwijl zij varen. Deze gesprekken zijn niet bestemd voor noodgevallen. (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081106/AQTH502LOGO ) De MR F300 BT EU zal geïntroduceerd worden op de 2009 Marine Equipment Trade Show, 18-20 november in Amsterdam en gebruikt Bluetooth(R) draadloze technologie en een combinatie van microfoon/luidspreker. Het geluid van een binnenkomend telefoongesprek wordt door de luidspreker geleid en het uitgaande stemgeluid wordt doorgegeven via de microfoon die bijgeluiden onderdrukt. Deze exclusieve technologie maakt het voor schippers mogelijk hun mobiele telefoons veilig onderdeks of in een veilige, droge plaats op te bergen en toch telefoongesprekken te ontvangen en te voeren boven het luidste lawaai veroorzaakt door de motor en de wind.
"De MR F300 BT EU is het eerste product in de categorie elektronica op het water en verhelpt een belangrijk probleem op het water", zegt Jean Louis Foot, Managing Director van Cobra Electronics Europe Limited. "Het product helpt schippers de uitdaging aan te pakken van communicatie in een lawaaiige omgeving op het water en dit zonder onderbreking van het varen. Het ontwerp lijkt een beetje op een vast ingebouwde VHF radiomicrofoon en de MR F300 BT EU wordt in een meegeleverd en makkelijk te installeren 12 V waterproof contact gestoken. De Cobra MicroBlue technologie zorgt ervoor dat binnenkomende en uitgaande gesprekken goed te horen zijn ook als andere passagiers aan het praten zijn of als het hard waait. Het product heeft een groene oproepknop waarmee gesprekken begonnen worden, een drukknop aan de zijkant die de microfoon aanschakelt voor het spreken en een rode knop die het gesprek beëindigt. Het is geen vervanging voor een VHF radio, die voornamelijk gebruikt wordt voor communicatie in noodgevallen, maar de MR F300 BT EU is ontworpen om de ervaring van de recreatie watersporter te verbeteren door communicatie buiten noodgevallen makkelijker en gerieflijker te maken.
Het nieuwe product heeft een grote, verlichte display; caller ID voor binnenkomende gesprekken; automatisch opnieuw oproepen; een telefoonboek en een logboek van de gesprekken; een externe audio output die een verbinding maakt met de input van het stereosysteem van de boot waardoor gesprekken via het luidsprekersysteem van de boot te horen zijn als dit is ingeschakeld en het kan tot de JIS7 specificatie in het water worden ondergedompeld.
De MR F300 BT EU komt in november 2008 op de markt via het Europese distributienetwerk van Cobra. Zie http://www.cobra.com/marine voor meer details.
Naast de MR F300 BT EU, toont Cobra ook zijn hele lijn van producten voor op het water in stand 01-358 (Hal 1) van de METS.

Over Cobra Electronics
Cobra Electronics is een toonaangevende wereldwijde ontwerper en marketer van communicatie- en navigatieproducten en heeft bewezen vernieuwende en prijswinnende producten te kunnen leveren. Voortbouwend op zijn leiderspositie in de GMRS/FRS tweerichtingsverkeerradio, radar detectors en Citizens Band radio industrieën, heeft Cobra nieuwe kansen op groei geïdentificeerd en is agressief aan het uitbreiden op de watersportmarkt en heeft zijn Europese activiteiten uitgebreid. De Consumer Electronics Association, Forbes en Deloitte & Touche hebben allemaal Cobra erkend vanwege zijn vernieuwing en leiderschap in de industrie. Voor meer informatie over Cobra Electronics, kunt u de Cobra site bezoeken op http://www.cobra.com .

Web site: http://www.cobra.com
Christopher Kooistra van Cobra Electronics, +1-773-804-6375, ckooistra@cobra.com. Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081106/AQTH502LOGO, AP Archief: http://photoarchive.ap.org, PRN Foto Desk, photodesk@prnewswire.com






-