Royal Friesland Foods


6 november 2008

Friesland Foods verkoopt Kaasfabriek Eyssen in Oosthuizen

Friesland Foods B.V. in Meppel en Kaptein B.V. in Castricum hebben een principe-akkoord bereikt over de verkoop van Kaasfabriek Eyssen B.V. in Oosthuizen (Noord-Holland) aan Kaptein. Het streven van beide partijen is dat de definitieve verkoop zal plaatsvinden voor 31 december 2008.

Kaasfabriek Eyssen met 59 medewerkers in Oosthuizen is een belangrijke producent van smelt-, rook- en smeerkaas in Nederland en is onderdeel van Friesland Foods Cheese. Kaptein importeert en exporteert kaas en boter en levert aan de professionele markt. Friesland Foods Cheese en Kaptein werken al jaren samen.

Friesland Foods is voornemens Kaasfabriek Eyssen te verkopen omdat de activiteiten van Kaasfabriek Eyssen niet tot de kernactiviteiten van Friesland Foods Cheese behoren. In de lange termijnvisie van Friesland Foods, Visie 2015, ligt voor Friesland Foods Cheese de focus op de ontwikkeling, productie, veredeling, verpakking en verkoop van halfharde Nederlandse natuur-en foliekaas.

Kaptein heeft meer dan een halve eeuw ervaring in het produceren, veredelen en verkopen van diverse soorten kaas en boter. Met de koop van Kaasfabriek Eyssen ontstaat voor Kaptein de mogelijkheid haar positie in de markt van speciale kaasproducten verder uit te breiden. Dit zal de continuïteit van de fabriek op de lange termijn ten goede komen.

Friesland Foods blijft eigenaar van het merk Slankie. Friesland Foods en Kaptein zullen een overeenkomst sluiten waarbij Kaptein producten voor Friesland Foods zal blijven produceren.

Voor de medewerkers van Kaasfabriek Eyssen heeft de verkoop geen sociale consequenties. De Ondernemingsraad van Friesland Foods Cheese is om advies gevraagd.

Gerelateerde berichten


* Friesland Foods is voornemens Hoogesteger te verkopen 25 juni 2008