Ingezonden persbericht


ST-NXP Wireless past zich aan de veranderde marktomstandigheden aan en doet versnelt inspanningen om synergievoordelen te realiseren

Nijmegen, 6 november 2008 - ST-NXP Wireless, een nieuwe topdrie-speler op het gebied van geavanceerde halfgeleiders voor draadloze communicatie en geavanceerde oplossingen voor mobiele modems, multimedia en connectiviteit, heeft vandaag bekend gemaakt dat de substantiele veranderingen op de wereldmarkt en veranderingen in de behoeften van haar klanten hebben geleid tot een versnelling van de inspanningen om de synergie in enkele landen te realiseren, om zodoende haar organisatie aan te passen aan de huidige realiteit.

Toen de overeenkomst om ST-NXP Wireless op te richten in april 2008 bekend werd gemaakt, onderstreepten de moederbedrijven STMicroelectronics en NXP de sterke complementaire aard van de bedrijven en wezen ze op enkele mogelijkheden om tot synergie te komen. Nu de markt echter andere vooruitzichten biedt dan enkele maanden geleden het geval was, neemt ST-NXP Wireless de nodige maatregelen om zijn R&D-resources en kostenstructuur aan te passen aan de nieuwe marktomstandigheden binnen de industrie. Om e.e.a. te bewerkstelligen heeft ST-NXP Wireless vandaag plannen aangekondigd om het huidige wereldwijde personeelsbestand van ruim 7500 medewerkers in te krimpen met ongeveer 500 medewerkers, inclusief medewerkers via derden.

De personeelsinkrimping en de progressieve stopzetting van diensten die gedurende een overgangsperiode worden betrokken van het niet-geconsolideerde moederbedrijf, worden versneld uitgevoerd en houden verband met de ongeveer 250 miljoen dollar kostenbesparing die werd verwacht ten tijde van de fusieaankondiging. De herstructureringskosten zullen naar verwachting 50 miljoen US dollar bedragen en zullen grotendeels worden zijn opgenomen op de geconsolideerde balans van ST-NXP Wireless en ST van september 2008.

ST-NXP Wireless
ST-NXP Wireless is wereldwijd leider op het gebied van halfgeleiders voor draadloze communicatie en biedt geavanceerde oplossingen voor mobiele modems, multimedia en connectiviteit. Het bedrijf is ontstaan uit de draadloze activiteiten van STMicroelectronics en NXP, en biedt zijn klanten een van de breedste en compleetste portfolio's met producten, oplossingen en IP voor mobiele communicatie. ST-NXP Wireless is voor 80% eigendom van STMicroelectronics en voor 20% van NXP, en is aanwezig in 24 landen over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op onze website op www.stnwireless.com.



Ingezonden persbericht