Persbericht

Salesforce.com introduceert Force.com Sites
~ Grotere rol Force.com op het gebied van zakelijke cloud computing ~

Utrecht, 6 november 2008 - Salesforce.com (NYSE; CRM), de onderneming voor zakelijke cloud computing, presenteert Force.com Sites tijdens Dreamforce 2008. Deze nieuwe uitbreiding van het Force.com platform biedt klanten de mogelijkheid om hun websites te draaien binnen de cloud van salesforce.com.

"Met Force.com Sites kunnen klanten hun websites draaien in onze cloud", zegt Marc Bennioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. "Force.com Sites zal de rol van Force.com op het gebied van zakelijke cloud computing aanzienlijk uitbreiden. Wij verwachten dat onze gemeenschap compleet nieuwe applicaties en innovaties gaat ontwikkelen, die een aanzienlijke bijdrage zullen leveren aan onze visie; het einde van software."

"Force.com Sites verandert het volledige paradigma voor het ontwikkelen van applicaties", stelt Narinder Singh, oprichter en head of technology and marketing bij Appirio. "Ondernemingen hoeven niet meer na te denken over afzonderlijke architecturen en benaderingen, afhankelijk van waar gebruikers zich bevinden. Door websites in de cloud van salesforce.com te draaien kunnen zij kosten besparen en de complexiteit verminderen. Zij zijn zo in staat om hun applicaties beschikbaar te stellen buiten de muren van de eigen onderneming."

Force.com Sites: websites draaien binnen de cloud van salesforce.com Force.com biedt een uitgebreid platform voor het ontwikkelen en draaien van zakelijke applicaties in de cloud. Het Force.com platform levert de bouwstenen om snel bedrijfsapplicaties te ontwikkelen en te draaien, inclusief database-, workflow-, logica-, integratie- en gebruikersinterface-functies. Force.com maakt dit mogelijk zonder dat klanten aanvullende client/server-infrastructuur moeten beheren of onderhouden.

Websites en webapplicaties die draaien op Force.com Sites profiteren van de veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van de wereldwijde infrastructuur van salesforce.com. Het online publiceren van bedrijfsgegevens en applicaties met behulp van Force.com Sites vereist slechts een aantal stappen:


* Ontwikkel een applicatie op Force.com door gebruik te maken van sharing models en beveiligingsregels om te bepalen welke data en informatie beschikbaar gesteld wordt
* Gebruik Visualforce om de externe, publiektoegankelijke pagina's te ontwerpen
* Registreer een Force.com domeinnaam

* Publiceer en draai de website op de betrouwbare, wereldwijde infrastructuur van salesforce.com.

Force.com Sites: publiceer elk type data of applicatie op iedere website Met Force.com Sites hebben klanten niet alleen de beschikking over meer dan 85.000 applicaties die zij ontwikkeld hebben op het Force.com platform. Zij kunnen deze applicaties nu ook toegankelijk maken voor hun eigen externe gemeenschappen en eindgebruikers. Klanten kunnen Force.com Sites gebruiken om:


* Nieuwe websites en applicaties te ontwikkelen en te draaien. Zij kunnen openbare websites bouwen die geïntegreerd zijn met interne bedrijfsapplicaties
* Bedrijfsapplicaties om te vormen naar websites door de applicatie toegankelijk te maken vanuit een openbare website
* Salesforce CRM-applicaties uit te breiden met behulp van interactieve web-to-lead formulieren. Force.com Sites biedt ook de mogelijk om eenvoudig en snel webpagina's te ontwikkelen voor een campagne die bovendien geïntegreerd zijn met Salesforce CRM.

Prijzen en beschikbaarheid
De prijzen van Force.com Sites preview voor ontwikkelaars zijn gebaseerd op het aantal page views per maand:


* Group Edition: tot 50.000 page views per maand
* Professional Edition: tot 250.000 page views per maand
* Enterprise Edition: tot 500.000 page views per maand
* Unlimited Edition: tot 1.000.000 page views per maand

Aanvullende page views:
¤ 900 per maand voor 1.000.000 extra page views per maand (onafhankelijk van editie) ¤ 2.700 per maand voor 5.000.000 extra page views per maand (onafhankelijk van editie)

Force.com Sites is beschikbaar als preview voor ontwikkelaars. Bezoek voor registratie: http://developer.force.com. Naar verwachting zal Force.com Sites algemeen beschikbaar zijn vanaf het kalenderjaar 2009. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn.