Gemeente Edam-Volendam

Start bouw Gouwwijk!

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Edam-Volendam is verheugd te kunnen melden dat alle woningen van de nieuw te bouwen Gouwwijk zijn verkocht en dat de start van de bouw volledig op schema ligt!

De nieuwbouw van de Gouwwijk heeft de gemoederen in onze gemeente flink beziggehouden. Maar binnenkort gaat de bouw dan echt van start. De 35 woningen in de eerste fase zullen als eerste gerealiseerd worden en na oplevering van de flat aan de overkant, zal de tweede fase starten.

Starterswoningen

Ook na afronding van het Middengebied bleef de vraag naar vooral starterswoningen onveranderd hoog. Omdat de procedure voor totstandkoming van de Zuidpolder-Oost stroef verliep is het college op zoek gegaan naar andere locaties waar snel nieuwbouw kon worden gerealiseerd. Daarmee hoopt het college de ernstige woningnood voor een klein gedeelte alvast het hoofd te kunnen bieden.

Wethouder mevrouw Kes van Ruimtelijke Ordening: We zijn blij dat we nu toch in een gedeelte van de grote vraag naar nieuwbouwwoningen kunnen voorzien. De wijk zal er prachtig uit komen te zien. Dat is een belangrijk kenmerk voor deze en nog te bouwen wijken. We willen laten zien dat het voor een goede prijs ook anders kan.

Wethouder Karregat van Financiën: De verlaging van de VON-prijs konden we doen omdat we meer zekerheid kregen rond de realisering van de Zuidpolder-Oost. Zowel het College als de Gemeenteraad hebben enorm hun best gedaan de VON-prijzen zo laag mogelijk te houden.

7 november a.s. eerste paal!

Op 7 november a.s. zal de eerste paal officieel worden geslagen. Het college wenst de kopers en de aannemers veel succes toe gedurende het komende traject! Wij vertrouwen op een voorspoedige bouwperiode!

Het college van burgemeester en wethouders.