Ingezonden persbericht


Persbericht Nijmegen, 31 oktober 2008

Jongerenavond 'Stinkend Rijk!' bij 'Luxe en decadentie' Vrijdag 7 november van 17 tot 22 uur in Museum Het Valkhof

Paris Hilton en Steve Fossett: zomaar twee namen van VIP's die zoveel geld hebben dat ze over-the-top leven en niets hen te gek is. Zo'n stinkend rijke toplaag bestond in de Romeinse tijd ook. Keizer Tiberius had niet minder dan 12 villa's op het kleine eiland Capri, lievelings-vissen kregen soms peperdure oorbellen in en als je een hele avond gezellig door wilde eten, gaf je even over zodat je weer lekker verder kon gaan. Over deze superrijke Romeinse elite gaat de tentoonstelling Luxe en decadentie die te zien is in Museum Het Valkhof. Speciaal voor jongeren van 16 t/m 25 jaar organiseert het museum op vrijdag 7 november 2008 van 17 tot 22 uur een decadente avond waarop jongeren het museum van een jeugdige kant leren kennen.

Bij binnenkomst word je als een heuse VIP ontvangen. In het trappenhuis zie je groot geprojecteerde afbeeldingen van het oude Rome. VJ Martijn Grootendorst combineert deze beelden met hedendaagse muziek tot een schitterende presentatie.

In de tentoonstelling vertellen rondleiders tussen 19.00 en 22.00 uur sappige achtergrondverhalen over de decadente Romeinen. Je kunt ook met een audiotour luisteren naar Peter Blok die je door de tentoonstelling leidt. Je ziet prachtige marmeren beelden, gouden sieraden, kleurrijke fresco's met losbandige banketscènes, tuintaferelen en vogels, maar ook een privé-bad met verwarmingssysteem en een gladiatorenhelm.

Om je helemaal decadent te voelen kun je in Het Museumcafé als een Romein aanliggen op zitzakken en genieten van de muziek van de lounge DJ. Ook zijn er diverse Romeinse hapjes en drankjes.

In de aula kun je uit je dak gaan met de nieuwe hype Silent Disco (bekend van Lowlands en de Zomerfeesten).

Last but not least is er een afterparty in poppodium Merleyn. Bij het verlaten van Museum Het Valkhof ontvang je een symbolische munt waarmee je gratis toegang krijgt tot de afterparty in Merleyn. Dus aarzel niet langer en verbreed je horizon tijdens de jongerenavond 'Stinkend Rijk!' in Museum het Valkhof in Nijmegen.

Met de Scholierenkaart, Cultuurkaart, CJP of Studentenpas betaal je slechts ¤ 5,- entree (inclusief toegang afterparty Merleyn).

Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen, T: 024-360 88 05. www.museumhetvalkhof.nl

Open in de periode 23 augustus 2008 t/m 4 januari 2009: dinsdag t/m vrijdag: 10-17 uur Zaterdag, zondag en feestdagen: 11-17 uur Gesloten op maandagen, 25 december en 1 januari Overige avondopenstellingen tot 22.00 uur: 14 november, 21 november, 28 november, 12 december, 19 december 2008 en 2 januari 2009. Gesloten op maandagen, 25 december en 1 januari Poppodium Merleyn, Hertogstraat 13, Nijmegen, T: 024-3224737 www.doornroosje.nl Silent disco: www.silentdisco.com

Einde persbericht