Protestantse Kerk in Nederland


Muzikale toerustingsdagen Evangelisch Werkverband

za 8 november 2008 - za 15 november 2008
Het Evangelisch Werkverband (EW) organiseert in november twee toerustingsdagen onder de titel Het dak eraf!.

De dagen zijn bedoeld om muziekgroepen in plaatselijke gemeenten te ondersteunen en te enthousiasmeren. Ronald Koops verzorgt op beide dagen een inleiding over Lofprijzing en aanbidding. s Middags zijn er workshops over onder meer het samenspel tussen orgel en andere instrumenten; over geloofsopbouw in het muziekteam (door ds. Peter Smilde); over het voorgaan in de aanbidding als muziekgroep (door Pieter van der Zwan, muziekleider in de Bethelgemeente te Drachten) en als zangleiding (door Gert Visscher).

De vaktechnische workshops gaan over van drumstel naar percussie en de kneepjes van het gitaarvak. EW-directeur ds. Hans Eschbach verzorgt een workshop over geestelijke vernieuwing in de liturgie als veranderingsproces. Muzikale medewerking verleent Karpos, de nieuwe huisband van het EW onder leiding van Gert Visscher. Visscher leidde jarenlang de praise-avonden van EO Ronduit. De band bestaat uit professionele musici, zoals Luca Genta, Ronald Koops, Arend Jansen, Niek Smelt en anderen. Deze band trekt vanaf januari 2009 met ds. Hans Eschbach op Welkom Thuis Tour door het land.

Data toerustingsdagen: zaterdag 8 november in kerkgebouw de Arke, Flevo 181, Drachten en zaterdag 15 november in de Triomfatorkerk, Piet Heinlaan 9 in Katwijk aan Zee. Kosten: EUR 20 p.p. Groepen van 6 personen betalen EUR 100, elke volgende persoon betaalt EUR 10.

Meer informatie: tel. (0342) 46 00 10, www.ewv.nl, aanmelden via evenementen@ewv.nl.